Ana SayfaHaberler‘Bilim Kurulu toplantılarında tutanak tutulmuyor’

‘Bilim Kurulu toplantılarında tutanak tutulmuyor’

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Necmettin Ünal, Bilim Kurulu toplantılarında tutanak tutulmadığını, her şeyin havada kaldığını açıkladı. İYİ Parti milletvekili Aytun Çıray geçtiğimiz Eylül ayında tutanak tutulduğu varsayımıyla bunların açıklanmasını istemiş, ancak o da “havada” kalmıştı.

Prof Dr. Necmettin Ünal, Türkiye’de koronavirüs pandemisinin gidişatı ile ilgili olarak bu sabah (24 Kasım) Habertürk televizyonunda kritik açıklamalar yaptı.

“Rekorlar kırıyor olabiliriz”

Açıklanan verilerin doğru olmadığını ve gerçekte yaşananlarla uyumsuz olduğunu söyleyen Ünal, “Rekorlar kırıyor olabiliriz. Bunlar dünya rekoru mudur, gezegenler arası rekor mudur bilmiyorum. Çünkü veri yok. Veri olmayınca da ne durumdayız ne yapabiliriz bir şey diyemiyoruz. Bundan sonraki süreçte Sağlık Bakanlığı’nın durumu şeffaf şekilde açıklaması gerekir” dedi.

“Bilim Kurulu toplantılarında tutanak tutulmuyor”

Bilim Kurulu’na üye isimlerin çok değerli olduğunu fakat onlar için üzüldüğünü belirten Ünal, kurulun önerilerinin yeterince dikkate alınmadığını ifade etti.

Bilim Kurulu toplantılarında tutanak tutulmadığını da söyleyen Ünal şu cümleleri kullandı:

“Bilim Kurulu toplanıyor. Oradaki meslektaşlarımın durumuna çok üzülüyorum. Çok değerli öğretim üyeleri var orada. Susuyorlar tabii, yapacak bir şey yok. Çünkü bu bir ulusal dava ve burada çok çatlak ses çıkarmanın da alemi yok onlar açısından. Sonuçta devlete fikir veren kişiler. Ama ben onların fikirlerinin gündeme getirildiğini zannetmiyorum.

“Hatta 9 aydır bu Bilim Kurulu toplanıyor, bu toplantıların tutanaklarını ister misiniz? Yok, tutanak da tutulmuyor. Hiçbir şey yok. Yani havada, ne dedikleri, ne önerdikleri hiçbir şey belli değil. Sağlık Bakanlığı toplantıyı yapıyor, kurulun önerdiklerinin bir kısmını yapıp bir kısmını yapmıyor.”

- Advertisment -