Ana SayfaHaberler‘Devlet büyükleri’nin terörist dediği 159 öğrenci serbest bırakıldı

‘Devlet büyükleri’nin terörist dediği 159 öğrenci serbest bırakıldı

1 Şubat günü ve akşamı Boğaziçi Üniversitesi kampusu içindeki ve dışındaki eylemlerde gözaltına alınan, Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanının terörist olmakla suçladığı 159 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Son olarak Boğaziçi rektörlük binası önündeki protestoya katıldıkları için gözaltına alınan 51 Boğaziçili öğrenciden tutuklama talebiyle mahkemeye gönderilen 30’u adli kontrolle serbest kaldı.

Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan atanan rektör Melih Bulu’ya karşı başlatılan protesto eylemlerinin bir parçası olarak 1 Şubat’ta meydana gelen olaylarda Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden ve onlara destek için diğer üniversitelerden gelenlerden 159 kişi gözaltına alınmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında, “Boğaziçi’nde gözaltına alınanlardan 79’u DHKP-C, TKP-ML örgütü üyesi” demişti.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:EtPzwG_XUAM6VJE.jpg

Önceki gün (2 Şubat), eylemlerde üniversite dışında gözaltına alınan öğrencilerin tamamı serbest kalmıştı.

Son olarak dün gece de (3 Şubat) Boğaziçi Üniversitesi kampusu içinde oturma eylemi yaparken, kampus içine giren çevik kuvvet tarafından gözaltına alınan 51 Boğaziçili öğrenci serbest bırakıldı.

Öğrenciler önce emniyetten savcılığa, savcılıktan da nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Savcılık,  öğrencilerin 30’u için tutuklama, 12’si için ev hapsi, 9’u için de yurtdışına çıkış yasağı talebinde bulundu. Önce 21 öğrenci serbest bırakıldı. Ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan 30 öğrenci hakkında adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı geldi.

Serbest kalan öğrenciler kararı verdikleri bu pozla kutladılar.

- Advertisment -