Ana SayfaHaberlerBoğaziçili öğrenciler adliyeye elleri arkadan kelepçeli getirildi

Boğaziçili öğrenciler adliyeye elleri arkadan kelepçeli getirildi

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 Ocak Pazartesi günkü rektör protestosuna katıldıktan sonra, önceki gün sabaha karşı evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24'ü bugün (7 Ocak) adliyeye çıkartıldı. Öğrencilerin adliyeye elleri arkadan kelepçeli halde getirilmesi büyük tepki çekti.

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektörü ve atanma şeklini protesto etmek için düzenlenen eyleme katıldıktan sonra “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet ve görevli memura mukavemet” suçlamasıyla gözaltına alınan 40 kişiden 24’ünün polisteki ifade işlemleri tamamlandı. İşlemleri tamamlanan öğrenciler bugün (7 Ocak) adliyeye getirildi.

Öğrencilerin ellerinin arkadan kelepçeli olması sosyal medyada büyük tepki çekti.

Öğrencilerden adliyeye sevk edilmeyen 16’sı ise Vatan Caddesi’ndeki il emniyet müdürlüğünde gözaltında tutulmaya devam ediyor.

İstanbul Barosu, öğrencilere yönelik hak ihlâllerini raporlaştırdı 

İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi ise Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınırken ve gözaltındayken yaşadıkları hak ihlâllerine ilişkin bir rapor yayımladı.

Gözaltındaki öğrencilerle görüşülerek hazırlanan raporda, ev baskını, aramalar,  sağlık muayenesi ve gözaltı aşamalarında  çok sayıda hak ihlâli yapıldığı tespiti yer aldı.

Raporda ayrıca, baronun 5 maddelik talepleri sıralandı.

https://twitter.com/istbaroihm/status/1347147945968361477

- Advertisment -