Ana SayfaHaberlerBoykot çağrısına Erdoğan da katıldı: ‘Sakın Fransız mallarını almayın’

Boykot çağrısına Erdoğan da katıldı: ‘Sakın Fransız mallarını almayın’

"Nasıl ki Fransa'da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın"

Beştepe’deki Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeminde yine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron vardı.

“Sakın Fransız mallarını satın almayın”

Konuşmasında “Irkçı terörizm Avrupa’ya kan, gözyaşı ve iç çatışmadan başka bir şey getirmemiştir, getirmeyecektir” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nasıl ki Fransa’da Türk markalı mal satın almayın deniyorsa, ben de şimdi buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız markalarını satın almayın” çağrısında bulundu.

“Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç lideri…”

Geçtiğimiz günlerde Emmanuel Macron’a “Zihinsel noktada tedaviye ihtiyacı var” dediği için Fransız büyükelçisinin Paris’e çağırılmasının ardından Erdoğan bu sefer de “Fransa’nın akli noktada kontrole muhtaç olan liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başladı. Bu saldırılar bizzat devlet başkanı seviyesinde teşvik edilen bir politika haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

“Siz faşistsiniz, siz Nazi’nin zincir halkalarısınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan sesleniyorum, siz faşistsiniz, siz Nazi’nin zincir halkalarısınız. 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa’daki Musevilere yönelik linç kampanyasının benzerine Müslümanlar maruz kalıyor” diye konuştu.

“Bizde gerçek din özgürlüğü var, sizde yok”

Almanya’nın Berlin kentinde ‘yolsuzluk iddiaları’ gerekçesiyle Mevlana Camii’ne yapılan polis baskını hakkında da konuşan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e seslenerek, “Hani sizde din özgürlüğü vardı. Peki bir sabah namazında nasıl oluyor da 100’ü aşkın polis camiye saldırıyor? Bunların tam tersini siz bugüne kadar Türkiye’den duydunuz mu? Hayır. Çünkü bizde gerçek din özgürlüğü var. Ama bunlarda bu yok” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -