Ana SayfaHaberlerBulu, hiçbir fakülte kabul etmediği için Boğaziçi’nin kadrolu hocası olamadı

Bulu, hiçbir fakülte kabul etmediği için Boğaziçi’nin kadrolu hocası olamadı

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne ‘kayyum’ rektör olarak atanmasının üzerinden 26 gün geçmesine rağmen protestolar devam ediyor. Kendisine üniversiteden rektör yardımcısı bulamayan Bulu, hiçbir fakülte kabul etmediği için Boğaziçi’nin kadrolu hocası da olamadı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde dışarıdan atanan rektöre direniş sürüyor. Öğrenci topluluklarının oluşturduğu Öğrenci Dayanışması, Rektörlük önünde yıkılan çadırlarını tekrar kurarak protestolarını sürdürdü.

Üniversitenin akademisyenleri de yine öğlen saatlerinde buluşarak rektörlük binasına arkasını döndü.

Rektör oldu ama Boğaziçili olamadı

Cumhurbaşkanı’nın kararı ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu koltuğa oturdu ama henüz Boğaziçili olamadı. Çünkü bunun için fakültelerin kadro ilanına çıkması, üniversitedeki akademisyenlerden oluşacak bir jürinin de aralarında Bulu’nun da olduğu adaylar içinden birini seçmesi gerekiyor. Sonraki aşama ise o adayın üniversite yönetim kurulu tarafından onaylanması…   

Her gün Rektörlüğe sırtını dönerek eylem yapan akademisyenler arasında bugüne kadar rektör yardımcılığı görevini kabul eden biri çıkmamıştı. Yine hiçbir öğretim üyesi bugüne kadar jüri üyeliğini de kabul etmedi.

Bulu’nun prosedürleri yok sayarak kendini ataması durumunda ise kararın idare mahkemesinden dönme ihtimali var. Prof. Bulu, öğretim üyesi olmadan rektörlük yapabilir ama kadrosu olmadığı için maaş alamayabilir.

“Akademik kariyeri Boğaziçi standartlarını karşılamıyor”

Bu arada Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Esra Mungan, Cumhuriyet gazetesine yaptığı açıklamada Rektör Bulu’nun özgeçmişinin Boğaziçi’nden profesörlük kadrosu almaya yetmeyeceğini söyledi.

Mungan, şöyle konuştu: “Kadro üniversiteye ait. Bulu, bir vakıf üniversitesinden paraşütle buraya indi. Boğaziçi Üniversitesi’nin profesörlük kriterleri çok nettir. Bulu’nun özgeçmişi bizim üniversitenin profesörlük kadrosu için yetmiyor. Rektör oldu ama kadroya oturamıyor. Bu durumu nasıl çözecekler bilmiyorum.”

- Advertisment -