Ana SayfaHaberlerGündemBüyükelçi atamaları: KKTC’de şirketleri çıkan bakan yardımcısı Serim, Feyzioğlu'nun, Feyzioğlu, Bağış’ın yerine...

Büyükelçi atamaları: KKTC’de şirketleri çıkan bakan yardımcısı Serim, Feyzioğlu’nun, Feyzioğlu, Bağış’ın yerine atandı

KKTC'deki törende Özgür Özel’i karşılamadığı için tepki çeken Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, eski bakan Egemen Bağış'ın büyükelçi olduğu Prag'a atandı. Feyzioğlu'nun yerine ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğinin başındaki Maksut Serim’in oğlu olan Yasin Ekrem Serim’in KKTC’de aile şirketleri olduğu ortaya çıkmıştı. Egemen Bağış’ın nereye atandığı belirsiz.

CHP lideri Özgür Özel’i karşılamadığı için gündeme gelen Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun görev yeri değiştirilerek, eski bakan Egemen Bağış’ın büyükelçisi olduğu Prag’a atandı. Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı olan ve 2022’den beri Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi olan Feyzioğlu’nun yerine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim getirildi. Serim, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Maksut Serim’in oğlu ve AK Partili eski milletvekili Safiye Seymenoğlu’nun damadı.

Girne Amerikan Üniversitesi mezunu olan Serim’in babası Maksut Serim’in kurduğu Serim Company adlı şirketin KKTC’de büyük yatırımları bulunuyor. KKTC’de daha çok inşaat alanında faaliyet gösteren şirketin yönetim kurulu başkanlığını ise kardeşi Halil İbrahim Serim yapıyor.

Bir büyükelçinin yerleşik ve daimi şekilde ticaret yürüttüğü bir ülkeye atanması Türk dışişleri tarihinde bir ilk oldu.

Maksut Serim, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde başbakanlık örtülü ödeneğinin başındaydı. Ayrıca Oda TV’deki habere göre, daha önce Vakıfbank’ta görev yapan Maksut Serim, kendisine sahte diploma düzenlediği gerekçesiyle resmi evrakta sahtecilikten iki yıl hapis cezası almıştı.

- Advertisment -