Ana SayfaHaberlerÇakıcı’nın henüz ifadesi bile alınmamış

Çakıcı’nın henüz ifadesi bile alınmamış

CHP sözcüsü Faik Öztrak, bir ay önce Kılıçdaroğlu’nu iki kez tehdit eden Alaattin Çakıcı için Meclis kürsüsünden “soruşturma ne aşamada” diye sormuştu. Cevap Çakıcı’dan geldi: “Türkiye Cumhuriyeti savcılığı çağırdığı an mutlaka gidip ifademi vereceğim.”

Meclis’te konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Bir mafya bozuntusu özel afla hapisten çıkarılıyor, genel başkanımızın üzerine salınıyor. Açık açık tehdit ediyor, sarayın bekçisi tehdit edene sahip çıkıyor. Savcılar biz şikâyetçi olmadan re’sen harekete geçemediler. Bu soruşturma ne aşamada, bu mafya bozuntusunun ifadesi alındı mı?” diye sormuştu.

Cevap Çakıcı’dan geldi. Twitter hesabından yine hakaretlerle dolu bir açıklama yapan Çakıcı, “Ağzının ayarı olmayan, sürekli tehdit eden, hakaret eden Sayın Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili söylediğim sözlerle ilgili Cumhuriyet savcılığı mutlaka soruşturmayı yürütmektedir. Covid dolayısıyla ikametim olan Bodrum’dan İstanbul’a gidip gelmekteyim. Her iki yerde de ikametim bulunmaktadır. Merak etmeyin, Türkiye Cumhuriyeti savcılığı çağırdığı an mutlaka gidip ifademi vereceğim. Ben sizin gibi devletimi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne şikayet etmedim” dedi.

Çakıcı’nın Kılıçdaroğlu’na tehditleri sonrası 19 Kasım günü açıklama yapan AK Parti Grup başkanvekili Bülent Turan, tehditle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldığını duyurmuştu. Ama soruşturmayla ilgili savcılıktan herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

- Advertisment -