Ana SayfaHaberlerCanan Karatay’ı eleştirdi, bakana kilolu dedi diye gazeteciye fezleke

Canan Karatay’ı eleştirdi, bakana kilolu dedi diye gazeteciye fezleke

Adana Emniyeti, Adanalı gazeteci Taner Talaş’ı, hakkında hazırladığı fezleke için ifade vermek üzere Emniyet’e çağırdı; gerekçe, attığı bazı tivitlerin ‘suç teşkil etmesi…’ Talaş, bu tivitlerinden birinde Canan Karatay’ı eleştiriyor, diğerinde “Sayın bakan kilolusun, ne gerek var saten pamuklu gömleğe” diyor, bir başkasında ise Cumhurbaşkanının neden Beştepe’de değil de Çankaya Köşkü’nde konuştuğunu eleştiriyor. Adana Savcılığı, ifadenin ardından kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Adana’da yayın yapan haber sitesi kucuksaat.com’un kurucusu gazeteci Taner Talaş, 28 Mart 2020 günü akşam saatlerinde, Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından ifadeye çağrıldı.

İfadeye gittiğinde hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla soruşturma açıldığını öğrendi.

Soruşturmanın gerekçesi attığı bazı tivitlerdi.  

Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçları Önleme Büro Amirliği tivitlerinde “suç” tespit edip rapor hazırlamıştı.

Emniyet raporunda Taner Talaş’ın suç tespit edilen paylaşımları şunlardı:

Canan Karatay için attığı tivit:

“Canan Karatay isminin artık ‘kelle, paça’ hizmeti veren françayzing zinciri olmasının vakti geldi.”

Sağlık Bakanı için attığı tivit:

“Sayın bakan zaten kilolusun, ne gerek var saten pamuklu gömleğe, rahat pamuklu bir tişört giymeli. Bu yoğunluğa dayanılmaz. Şaka yapmıyorum.”

Erdoğan ile ilgili attığı tivit:  

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. Beştepe yerine parlamenter sisteminin Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullandığı Çankaya Köşkü’nde konuştu. Gerçekten neden Beştepe’yi tercih etmedi? Kafam karıştı.” 

Emniyet, Taner Talaş’ın, T24 isimli haber sitesinde yer alan, Diyanet İşleri Başkanının “Cuma namazının kılınmaması gibi bir durum söz konusu değildir” dediği haberini alıntılayarak, ironik bir biçimde eleştirmesinde de suç bulmuştu.

Cumhuriyet Başsavcılığı: “Kovuşturmaya gerek yoktur”

28 Mart’ta yaptığı paylaşımlar nedeniyle ifade veren Talaş hakkındaki Emniyet raporunu inceleyen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı “kovuşturma yer yoktur” kararı verdi.

- Advertisment -