Ana SayfaHaberlerTürkiye Yüzyılı’ndan paket çıktı: “Aileyi sapkın akımların tehdidinden koruyacak anayasa değişikliği teklifi...

Türkiye Yüzyılı’ndan paket çıktı: “Aileyi sapkın akımların tehdidinden koruyacak anayasa değişikliği teklifi hazırladık”

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı lansmanında açıkladı. Anayasa teklifi haftaya meclise sunuluyor: "Başı açık veya başı örtülü tüm kızlarımızın eğitim ve çalışma haklarını güvence altına alacak, aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir Anayasa değişikliği teklifi hazırladık."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisi için seçim startı anlamına da gelen “Türkiye Yüzyılı” vizyon belgesini Ankara Spor Salonu’nda partililer ve vatandaşların katılımıyla düzenlenen geniş katılımlı toplantıda açıkladı.

AK Parti Türkiye Yüzyılı lansmanına 11 siyasi parti davet edildi. HDP, DEVA ve Gelecek Partisi lansmana davet edilmedi.

Ankara Arena Spor Salonu’na gelişinde arabasının üstüne atılan karanfiller nedeniyle zor ilerleyen Erdoğan ilk önce salon dışındaki kalabalığa konuştu.  “Laf değil icraat” sloganıyla bahçede sergilenen “Kızıl Elma” insansız savaş uçağı ve “Gökbey” helikopterinden bahseden Erdoğan, muhalefetin her türlü eleştirisine karşın icraat siyasetine devam edeceğini söyledi:

“Eşek ölür kalır semeri. İnsan ölür, kalır eseri.”

Erdoğan, kendisini dinleyenlere Rabia işareti yaptı ve “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” diye seslendi.

Erdoğan salonda on-beş dakikalık bir sahne şovunu izledikten sonra kürsüye çıktı. Canlı keman dinletisini de içeren gösteride Türkiye’de her mesleği temsil eden kişiler birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bu sırada AK Parti’nin seçim kampanyasında kullanacağı “Türkiye Yüzyılı” şarkısı da salondakilere dinletildi.

İlk kez Ecevit’i andı

Erdoğan, kürsüdeki konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ten başlayarak cumhuriyetin öne çıkan siyasi liderleri Adnan Menderes, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ı anarak başladı:

“Rahmetli Demirel’in, rahmetli Ecevit’in, rahmetli Erbakan’ın, rahmetli Türkeş’in ülke ve milletin hayrı için başlattıkları girişimler hep darbe ve vesayet duvarına çarptı.”

“Ayasofya küresel meydan okuma”

Erdoğan, AK Parti’nin iktidarındaki son 20 yılda Türkiye’nin demokrasiyi güçlendirmekle kalmayıp, her alanda dünyanın önde gelen ülkesi olduğunu iddia etti. Erdoğan, dört yılı geride bırakan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de Türkiye’de demokrasinin güçlenmesinde temel rol oynadıını söyledi:

“Ülkemizin asırlık kayıplarını 20 yılda telafi edecek çalışmalar gerçekleştirdik. Ayasofya’yı yeniden cami olarak hizmete açmış olmamız küresel vesayete karşı büyük bir meydan okumadır. 20 yılda aşk ile yürüyerek milli iradeyi güçlendirerek vesayeti adım adım gerilettik. Demokrasiyi kökleştirdik, ekonomiyi büyüttük. Sanayiden tarıma her alanda işe, aşa erişimi kolaylaştırdık.”

Anayasa değişikliği teklifi meclise geliyor

MHP lideri Devlet Bahçeli ile arkadaşlarının Cumhur İttifakı’na ve Türkiye Yüzyılı’na verdikleri desteğe teşekkür eden Erdoğan, bu destekle cumhuriyetin ikinci yüzyılında çok daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.  Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nın ilk hedefinin yeni anayasa olduğunu söyledi ve başörtülü-örtüsüz herkesin hakkını güvence altına alacak anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta meclise sunacaklarını söyledi:

“Hücrelerine kadar vesayete hizmet etmek üzere hazırlanmış 12 Eylül darbesi anayasasının raf ömrü çoktan dolmuştur. Milli iradenin ürünü yeni bir anayasayı ülkemize kazandırmak Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun ilk hedeflerinden biridir. Aile kurumumuzu sapkın akımların tehdidinden koruyacak bir anayasa değişikliği teklifi hazırladık. Başı açık-örtülü herkesin hakkını güvence altına alacak anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta meclise sunacağız. “

Türkiye Yüzyılı’nı tarif etti

Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı’nı tarif ederken kutuplaştırma yerine bütünleştirme mesajı vermesi dikkat çekti:

“Türkiye Yüzyılı; kimlik siyaseti yerine birlik siyasetini, kutuplaştırma siyaseti yerine bütünleştirme siyasetini, inkar siyaseti yerine kucaklama siyasetini, tahakküm siyaseti yerine özgürlük siyasetini, nefret siyaseti yerine sevgi siyasetini ikame etmenin adıdır.”

Projeleri sonra anlatacak

Yeni anayasanın yanında Türkiye’de fiber altyapının yaygınlaştırılacağını, Kanal İstanbul projesinin hayata geçirileceğini, 1 trilyon dolar dış ticaret hacmi, 100 milyar dolar turizm geliri hedefinin tutturulacağını anlatan Erdoğan; “Kanal İstanbul’un çalışmaları yakında başlayacak. Muhalefetin kafası basmaz buna” dedi. 

Erdoğan; “Türkiye Yüzyılı”na dair diğer projeleri önümüzdeki günlerde açıklayacağını, bugünkü toplantıda amacının Türkiye Yüzyılı’nın ruhunun kamuoyuyla paylaşılması olduğunu söyledi.

Asıl rota: “Doğru

Erdoğan, Türkiye Yüzyılı konuşmasının sonunda Türkiye’nin hem doğuyla hem de batıyla iletişim ve işbirliği içinde olacağını belirtirken ülkenin yüzünü asıl doğruya dönmesi gerektiği çağrısı yaptı:

“Gelin, yüzümüzü hem doğuya, hem batıya, ama asıl doğruya doğru dönelim. Gelin, bir asır önce istiklal mücadelemizi bir ilk adımla nasıl başlatıp zafere ulaştırdıysak, bugün de istikbal mücadelemizin ilk adımını atalım.

Gelin, bu yolu kadını-erkeğiyle, genci yaşlısıyla, her kesimden insanımızla hep beraber yürüyelim. Bu vatan hepimizin vatanı. Bu ülke hepimizin ülkesi.”

- Advertisment -