Ana SayfaHaberlerGündemİmamoğlu, İBB Başkan adaylığını açıkladı, İstanbul ittifakı kuracağını söyledi

İmamoğlu, İBB Başkan adaylığını açıkladı, İstanbul ittifakı kuracağını söyledi

İmamoğlu: Seçimlerde İstanbul'u tekrar kazanmak için hep birlikte bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir tarafa bırakıp, bu sürece odaklanmalıyız. Parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Haliç Kongre Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’a mühürlüyüm”

“Mayıs 2024’te yapılacak yerel seçimler tam da bu fütursuzluğa dur deme seçimi olacaktır. İstanbul’un bu devasa sorunlarını çözmek, aynı zamanda Türkiye’nin sorunlarının nasıl çözüleceğinin de sınav yeridir. Tam da bu nedenle benim anladığım şekliyle ‘İstanbul’u kazanmak Türkiye’yi kazanmak’tır. İstanbul ve Türkiye’nin kaderi mühürlüdür. Ben de kendimi İstanbul ile mühürlü kabul ediyorum.”

“2019’daki gibi partiler arası İstanbul ittifakının kurulması için elimden geleni yapacağım”

“Mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekün tasfiye çabalarına en güçlü karşı duruş, başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek, bunu unutmayalım. Öncelikle 31 Mart mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek ve şehirlerimize en güçlü şekilde sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. Seçimlerde İstanbul’u tekrar kazanmak için hep birlikte bir araya gelmeliyiz. Aramızdaki tartışmaları bir tarafa bırakıp, bu sürece odaklanmalıyız. Parti ayrımı yapmadan beraberce hareket etmemiz gerekiyor. Ben, 2019’daki gibi partiler arası İstanbul ittifakının kurulması için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunu anlayacağına gönülden inanıyorum.”

“Ortaya koyulan tavır, seçmenimizin kaygılarını hissetmekten uzak”

“Ben seçim yenilgisinden dolayı özür diledim. 28 Mayıs gecesinden başlayarak ortaya koyulan tavır, seçmenimizin kaygılarını hissetmekten maalesef çok uzaktır. Ben, bu mağlubiyetin partimizde köklü ve kapsayıcı bir tazelenme sürecinin başlamasına da vesile olduğunu görüyorum.”

- Advertisment -