Ana SayfaHaberlerGündemKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'nun adaylığına cevap: "Kazandığımız şehri neden verelim?"

Kılıçdaroğlu’ndan İmamoğlu’nun adaylığına cevap: “Kazandığımız şehri neden verelim?”

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'nun genel başkan adaylığına İstanbullu cevap: Aday olabilir. Ama İstanbul bir CHP’li tarafından yönetilmeli. Kazandığımız şehri neden verelim. Erdoğan kazandığı gün "İstanbul’u almalıyız" dedi. Bana İstanbul'u vermenin akılcı bir gerekçesini gösterin?

“1-2-3 sandık olan yerlerde Kılıçdaroğlu; 3 milyon 580 bin. Erdoğan; 6 milyon. 3 milyon fark. Şehirlerde Kılıçdaroğlu yüzde 51, Erdoğan yüzde 49. Kentlerde oturanlar demokrasiden yana kullanmış. CHP’nin kırsalda gerekli etkiyi gösteremedi.”

Ben çıkıp ‘adayım’ demem. Bu partide herkes genel başkan adayı olabilir. Gitsinler çalışsınlar, ben Kurultay kararı aldım.

Bayrağı teslim alanlar, daha ileri götürecek. Kimse kazığı çakacak değil. CHP diğer partiler gibi değil” “Kurultay’da aday olup olmamanın önemi yok. Değişim olsun, değişim olsun. PM, MYK değişti. Vay bu değişim yetersiz. Kurultay kararı aldık.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun CHP Genel Başkanlığına adaylığı ile ilglili soruya İstanbullu cevap verdi:

“Aday olabilir. Ama İstanbul bir CHP’li tarafından yönetilmeli. Kazandığımız şehri neden verelim? Erdoğan kazandığı gün ‘İstanbul’u almalıyız’ dedi. Bana İstanbul’u vermenin akılcı bir gerekçesini gösterin?”

“İmamoğlu ve Yavaş yerine aday olarak hata etmediniz mi?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu: “2 belediye başkanımız Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak sisteme katıldı, beraber çalıştık. Onlar olmasaydı da biz kaybetseydik haklı olabilirdiniz ama onlar vardı.”

- Advertisment -