Ana SayfaHaberlerDünyaÇekya-Türkiye hakemi kart rekoru kırdı; Çekler Romen hakeme öfkeli: “Maçı çaldı”  

Çekya-Türkiye hakemi kart rekoru kırdı; Çekler Romen hakeme öfkeli: “Maçı çaldı”  

Çekya-Türkiye maçının hakemi Kovacs, verdiği 18 kartla Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde en çok kart gösteren hakem olarak kayıtlara geçti. Çekler mağlubiyeti hakeme bağladı: “Maçın adamı futbolculardan biri değil, hakem István Kovács”, “Maçı çaldı”

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) grup maçları tamamlanırken, Türkiye son grup maçında Çekya’yı 2-1 yenerek son 16 biletini aldı.

Karşılaşma, turnuva tarihinde en fazla kart çıkan maç olarak tarihe geçti.

Rumen hakem Istvan Kovacs, müsabakada 16’sı sarı ve 2’si kırmızı olmak üzere 18 kez kartına başvurdu.

Mücadele boyunca Çekya’ya 5 sarı ve 2 kırmızı kart, Türkiye’ye ise 11 sarı kart çıktı.

Çek basını yenilgiyi hakeme bağladı

Turnuvaya veda eden Çekya’da, maçın hakemine tepki büyük.

Çek basınında çıkan haberlerde, yenilginin sebebi olarak hakem Kovacs’ın kararları gösterildi.

“Maçın adamı futbolculardan biri değil, hakem István Kovács”

Tn Cz, Istvan Kovacs’ın performansı “En kötüler” arasında gösterdi: “Avrupa turnuvasından elendikten sonra büyük bir adaletsizlik hissedenler sadece Çek futbolcular ve taraftarlar değil. Rumen hakem István Kovács, Ivan Hašek’in bir üst tura yükselmesini engelleyen şaibeli kararlar verdi.”

Denik: “Dünya çirkin bir performansla karşı karşıya. Hakem maçı çaldı ve Çek Cumhuriyeti’nin turnuvadan elenmesine neden oldu. Maçın adamı? Sosyal medyadaki geri bildirimlere göre bu kişi futbolculardan biri değil, hakem István Kovács’tı. Birçoklarına göre, Romen hakem Avrupa Şampiyonası F Grubu son tur maçını tamamen yanlış yönetti. Ancak yine de bir rekor kırmayı başardı.”

İsport: “Hakem, Barak’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda ‘Aptalca’ davrandı ama Kenan Yıldız mucizevi bir şekilde hakem Kovacs’ın ikinci sarı kartından ve dolayısıyla oyundan atılmaktan kurtuldu!”

Aktualne: “Çekya, Türkiye ile oynadıkları maçta turnuvanın en iyi maçını oynadı, ancak Romen hakem István Kovács, Barák’ın eksilmesinden sonra Yıldız’a aynı cezayı vermeyerek yükselme çabalarını durdurdu. Ve hakem sadece Çek taraftarlar tarafından değil herkes tarafından eleştirildi.”

Soucek: “Kibirli hakem kendini maçın kahramanı yapmak istedi. Bir Türk oyuncu yere her düştüğünde faul düdüğü çalıyordu. Doğal olarak rakip de bundan faydalandı.” 

Kazanan taraf Türkiye’de ise hakemin verdiği kartlar espri konusu oldu.

- Advertisment -