Ana SayfaHaberlerGündemCem Garipoğlu'nun mezarı 10 yıl sonra açıldı

Cem Garipoğlu’nun mezarı 10 yıl sonra açıldı

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Mezardan çıkarılan ceset tabuta konularak Adli tıpa götürüldü. Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, "Cesedin fosilleşme sürecinin başlamadığını gördük" dedi.

İstanbul’da 15 yıl önce Münevver Karabulut’u öldüren ve tutuklandıktan sonra 2014’te kaldığı hücrede ölü bulunan Cem Garipoğlu’nun mezarı 10 yıl sonra açıldı. 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının “fethi kabir” kararı doğrultusunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu ekibi, cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme uzmanları, sabah saatlerinde Garipoğlu’nun Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabrine gitti.

Mezarlıkta Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir de hazır bulunurken, Karabulut ailesi ise mezarlığa gitmedi.

Polis ekipleri, mezar çevresini bariyerlerle çevirdi ve yoğun güvenlik önlemi alırken, mezarın bulunduğu bölüm girişinde iki ayrı kontrol noktası kurularak, bu alana girişlerde kimlik kontrolü de yapıldı.

Feth-i Kabir işlemi sonrası açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Çok su alan bir bölge olmadığı için incelemelerin sağlıklı yapılacağını düşünüyoruz. Tabutun içerisinde kemikler ve kafatası dağılmış bir şekilde duruyordu. Tabutun içerisinde kefen ve beze rastlanmadı. Garipoğlu ailesi ne kadar hızlı DNA örneği verirse rapor da o kadar hızlı çıkacak” dedi.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde Bahçeşehir’de Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüştü. Olayın ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı hücrede ölü bulunmuştu.

Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti.

- Advertisment -