Ana SayfaHaberlerCemil Çiçek’ler karıştı, ortaya trajik bir hikâye çıktı

Cemil Çiçek’ler karıştı, ortaya trajik bir hikâye çıktı

CNN Türk’te Ahmen Hakan’ın sunduğu tartışma programında eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e ait olduğu zannedilerek genç avukat Cemil Çiçek’in hapishanede yaşanan mağduriyetler ve KHK’lılar hakkındaki tivitleri okundu. Avukat Cemil Çiçek’in polis olan babası KHK’yla ihraç edildikten sonra tutuklanmış, hapishanede beyin kanaması geçirmiş, annesi ise babasının tutuklanmasının ardından kanserden hayatını kaybetmişti.

CNN Türk’te 23 Kasım akşamı yayımlanan Tarafsız Bölge programında ilginç bir olay yaşandı.

Programın muhalif kontenjanından müdavim konuk avukat Ömer Lütfü Avşar, eski Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyesi Cemil Çiçek’in yaptığı açıklamalardan örnekler verirken Twitter paylaşımlarını da okumaya başladı.

Tivitler, hapishanede yatmakta olan bir ‘FETÖ’ davası tutuklusu ve KHK’lıların mağduriyetleri hakkındaydı:

“Midesinin tamamı alınan kanser hastası Ümit Gökhasan tekerlekli sandalyeye düşmüş ve hâlâ tutuklu. Vücudu gerekli mineral ve vitaminleri alamadığı için an be an eriyor. ‘Cezaevinde kalabilir’ diyen doktorlar sadece onu değil eşi ve çocuklarını da cezalandırıyor. Susmayın…”

Avşar, tivitleri okuduktan sonra konuyu KHK’lılar konusunda getirdi.

Programın sunucusu Ahmet Hakan ve her akşamki müdavimleri Nedim Şener, Turgay Güler, Hakan Bayrakçı, Zafer Şahin de eski Meclis Başkanı Çiçek’in böyle tivitler atıp atmadığını sorgulamadı.

Gerçek, tivitleri atan gerçek Cemil Çiçek’in uyarısıyla ortaya çıktı:

“Bu hafta CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında TBMM Başkanı Cemil Çiçek olarak benim yazdığım tivitler okunmuş. Nedim Şener dahil kimse de fark etmemiş. Resmen komedi… :)”

Peki tivitleri CNN Türk ekranında okunan 20’li yaşlardaki genç Cemil Çiçek kim?

Cemil Çiçek, 2017’de KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklanmış Ankara Emniyeti’nde görevli bir polisin oğlu. Kendisi Polis Koleji’nde öğrenciyken 2014 yılında okulu kapanınca, bu kez Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girmiş. Babasının tutuklanmasının ardından, annesinin 2010’da atlattığı kanseri yeniden nüksetmiş ve 2017 yılında hayatını kaybetmiş. Hapishanedeki babası da beyin kanaması geçirmiş. En büyükleri 20 yaşındaki Cemil Çiçek olmak üzere hepsi okuyan dört kardeş ortada kalmış. Cemil Çiçek mezun olmuş, halen Ankara Barosu’na bağlı bir avukat.  Özellikle ‘FETÖ’ davaları ve KHK’lılarla ilgili sorunları gündeme getiriyor. Bu yüzden üç kez gözaltına alınmış.

Macintosh HD:Users:yildirayogur:Desktop:ad86d5bb-018f-466a-a32a-776c01f9f383.jpg
Avukat Cemil Çiçek, 2017’de kanserden vefat eden annesiyle…

Bu doğrultuda yazdığı tivitleri eski Meclis Başkanı’na atfen CNN Türk’te okunmadan birkaç gün önce de yine annesiyle ilgili paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmış.

Bu, avukat Cemil Çiçek’in, eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek’le ilk karıştırılması değil. Daha önce de Harbiyeli oğlu darbe davasından tutuklu olan Melek Çetinkaya’nın attığı “Dün akşam Cemil Çiçek beyi ağırladım” tiviti sonrası, eski Meclis Başkanı Çiçek, yargıya başvurarak tivit hakkında engelleme kararı çıkartmıştı.

- Advertisment -