Ana SayfaHaberlerCHP de 14 Mayıs’a sıcak: “Şimdi birlikte AKP’ye ‘Yeter Söz Milletindir’ diyoruz”

CHP de 14 Mayıs’a sıcak: “Şimdi birlikte AKP’ye ‘Yeter Söz Milletindir’ diyoruz”

Cumhur İttifakı’nın seçimi 14 Mayıs’ta yaparak, 14 Mayıs 1950’de 27 yıllık CHP tek parti rejimini bitiren ilk demokratik seçime atıf yapma planına CHP’nin de itiraz etmeyeceği iddia ediliyor. Kulislere göre Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs tarihi için “1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyen Demokrat Parti ile bugün aynı masadayız ve şimdi birlikte AKP’ye ‘Yeter Söz Milletindir’ diyoruz. Bu çok kıymetli” dedi.

Gazete Duvar’ın “Duvar Arkası” bölümündeki kulis habere göre AK Parti kurmayları, “CHP’nin tek parti iktidarının sonlandığı ve Demokrat Parti’nin millet iradesiyle iktidara geldiği” 14 Mayıs’ı seçim tarihi olarak düşünüyor.

AK Partililer 14 Mayıs tarihiyle CHP’yi zorlamayı planlıyor. 

Ancak CHP’nin 14 Mayıs’a itirazı yok, hattâ CHP’liler bu tarihin kendileri için avantajlı olduğunu düşünüyor.  

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs tarihini Türkiye demokrasi tarihi için değerli bulduğu, bu kapsamda tarihe sıcak baktığı ifade ediliyor. Kurmaylar, Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ın Cumhur İttifakı için değil Millet İttifakı için güçlü bir tarih olacağını düşündüğünü; görüşmelerde, “1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyen Demokrat Parti ile bugün aynı masadayız ve şimdi birlikte AKP’ye ‘Yeter Söz Milletindir’ diyoruz. Bu çok kıymetli” değerlendirmesini yaptığını anlattı.

- Advertisment -