Ana SayfaHaberlerCHP milletvekili sordu: Koronavirüs ölüm sayıları arttığı için sela okunması yasaklandı mı?

CHP milletvekili sordu: Koronavirüs ölüm sayıları arttığı için sela okunması yasaklandı mı?

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM’ye ilgi çekici bir soru önergesi verdi.

Açıklanan sayılara olan güven giderek kayboluyor

Söz konusu soru önergesinde 12 Ekim 2020 tarihine kadar koronavirüs nedeniyle 8 bin 895 vatandaşın hayatını kaybettiği bilgisinin eksik olduğunu belirten Antmen, “Covid-19 ile ilgili verilen sayılara güvenilirlik her geçen gün azalmakta; kamuoyunda gerçek rakamların çok daha yüksek olduğu uzman kişilerce de konuşulmaktadır” ifadelerini kullandı.

“Camilerden selalar yasaklandı” mı?

Antmen, koronavirüs kaynaklı ölümlerin artışının vatandaştan saklanılmasının amaçlandığını söyleyerek “e-Devlet’te belediyelerin vefat bilgileri kısmındaki ‘ölüm nedeni’ başlığının çıkarılması da koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının çok daha yüksek olduğu iddialarını daha fazla güçlendirmektedir. Şimdi de koronavirüs nedeniyle ölümlerin ve vaka sayılarının yoğun olduğu illerde camilerden cenaze selası okunmasına yasak getirilmiştir” diye konuştu.

Alpay Antmen, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan ayrıca şu soruları cevaplamasını istedi:

  • 1 Eylül 2020 tarihinden bu yana, ölüm belgesi olmasına rağmen sela okunması için başvuruda bulunan kişi sayısı kaçtır? Bunların kaçı camilerden okunmuş, kaçı okunmamıştır?
  • Koronavirüsle ilgili gerçek ölüm sayısının saklanma çabası nedeniyle mi camilerden cenaze selaları okunmamaya başlamıştır?
- Advertisment -