Ana SayfaHaberlerDünyaÇin istedi, Apple Kuran uygulamasını kullanımdan kaldırdı

Çin istedi, Apple Kuran uygulamasını kullanımdan kaldırdı

Apple, dünyanın en popüler Kuran-ı Kerim okuma uygulamalarından biri olan ‘Quran Majeed’i, Pekin makamlarından gelen talep üzerine Çin’de kullanımdan kaldırıldı.

Uygulamanın App Store’dan kaldırılması, ilk olarak buradaki uygulamaları küresel bazda izleyen bir internet sitesi olan ‘Apple Censorship’ tarafından fark edildi.

Apple’dan BBC’ye yapılan açıklamada, “Yerel kanunlara riayet etmemiz gerekiyor ve bazen hükümetlerle aynı fikirde olmadığımız karmaşık meseleler olabiliyor” denildi.

Çin hükümeti, konuya ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. Uygulamanın Çin’de hangi kuralları çiğnediği ise bilinmiyor.

“Quran Majeed” uygulamasını geliştiren Pakistan Veri Yönetim Hizmetlerinden yapılan açıklamada, Çinli yetkililerden konuya ilişkin daha fazla bilgi bekledikleri belirtildi. Karaçi merkezli şirketin uygulamasının Çin’de yaklaşık 1 milyon ve dünya çapında yaklaşık 40 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Çin, Apple’ın en büyük pazarlarından biri ve şirketin tedarik zinciri büyük ölçüde Çin’deki üretime bağlı.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Apple’ı Çin’in “Müslümanlara ve diğer din mensuplarına uyguladığı zulme yardımcı olmakla” suçladı.

- Advertisment -