Ana SayfaHaberlerÇıplak arama önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Çıplak arama önergesi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi

Araştırma önergesi Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup başkanvekilleri tarafından TBMM'ye sunulmuştu.

Günlerdir Türkiye gündeminin ilk sıralarına yerleşen çıplak arama konusunun araştırılması için HDP Grup Başkanvekilleri Saruhan Oluç ve Meral Danış Beştaş tarafından verilen araştırma önergesi reddedildi.

Önergenin reddedildiğini Twitter hesabından duyuran HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “AK Parti, MHP oylarıyla çıplak arama önergemiz reddedildi, bu dünyada insanlık dışı cinsel taciz içeren çıplak aramaların üstünü örttüklerini sanıyorlar. Bu dünyada da öte dünyada da bu insanlık suçunun üstünü örtmenizden dolayı yargılanacaksınız. Kamu vicdanı biliyor her şeyi” dedi.

Önerge üzerine söz alan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AKP’lilerin bu tür bir uygulamaya ‘hayır olmuyor’ demelerinin hayret verici bir şey olduğunu söyledi.

Sezgin Tanrıkulu, “Ben yirmi beş yıl avukatlık yaptım; gitmediğim cezaevi kalmadı, gittiğim her cezaevinde, her gözaltı merkezinde çıplak arama şikâyetiyle karşı karşıya kaldım. Dolayısıyla bu uygulamaya karşı sağır olmanız, ‘Hayır yapılmıyor’ demeniz hayret verici. Niye hayret verici? Çünkü devletin yeni sahibi oldunuz, derin devletin yeni sahibi oldunuz. Dolayısıyla bu devletin yaptığı bu kirli şeyi de sahiplenmek durumunda kalıyorsunuz ve inkâr ediyorsunuz, mesele bu. Yoksa çıplak arama yapılıyor, hem de mütedeyyin kadınlara karşı yapılıyor, çok ağır yapılıyor ve her yerde yapılıyor, her gözaltı işleminde yapılıyor bu neredeyse” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun çıplak aramayı gündeme getirmesinin ardından AK Parti’liler çıplak aramanın olmadığını iddia etmişti.

- Advertisment -