Ana SayfaHaberlerCumhur İttifakı ve devlet Ahlat’ta buluştu

Cumhur İttifakı ve devlet Ahlat’ta buluştu

Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için geldiği Ahlat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP lideri Bahçeli, BBP lideri Destici ve HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Tatlıoğlu da eşlik etti.

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü etkinlikleri için Ahlat’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ndeki dünyanın en büyük Türk İslam mezarlarından biri olan Selçuklu mezarlığına ziyarette bulundu.

Erdoğan’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu da eşlik etti.

Ziyarette, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua okudu.

Erdoğan ayrıca Ahlat Etkinlik Alanı’nda düzenlenen programda açıklamalarda bulundu.

Malazgirt Savaşı’nın 953’üncü yıl dönümüne işaret eden Erdoğan, “Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz. Bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Anadolu bizim öz yurdumuzdur” diye konuştu.

- Advertisment -