Ana SayfaHaberlerCumhurbaşkanı Erdoğan, ‘müjdeler’ vereceği ‘millete sesleniş’ konuşmasını yapmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘müjdeler’ vereceği ‘millete sesleniş’ konuşmasını yapmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Şubat Pazartesi ‘görüntülü bir millete sesleniş’le ‘birçok güzellikler’i müjdeleyeceğini duyurmuş, herkesi kendisini izlemeye davet etmişti. Fakat 10 Şubat’ta ne ‘sesleniş’ oldu ne de ‘müjde’ verildi. Uyanan merak üzerine bir parti yetkilisi “Beyefendi grup toplantılarını millete sesleniş konuşması olarak görüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi günü (8 Şubat) yaptığı konuşmada sarf ettiği “Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum. Görüntülü bir millete seslenişim olacak, bu görüntülü millete seslenişte inşallah sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” ifadeleri toplumun farklı kesimlerinde çeşitli beklentilere sebep olmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri, büyük ekonomik zorluklar içindeki milyonlarda bugüne kadarkilerden çok daha geniş bir destek paketi umudu doğurmuştu.  

Özellikle sosyal medyada, bu beklentinin yanı sıra pandemi sebebiyle kapalı olan mekânların açılması, yeni bir doğalgaz kaynağının keşfedilmesi gibi birçok müjde iddiası gündeme gelmişti.

Bu nedenle dün (10 Şubat) gün boyunca ‘millete sesleniş’ konuşması ve açıklanacak müjdeler beklendi. Ne var ki Erdoğan, partisinin grup toplantısı dışında herhangi bir konuşma yapmadı. Bu toplantıda ise gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyelerdi: CHP tarihte hiç bu kadar kötü yönetilmemişti ve zaten belediyeleri de “çöp, çamur, çukur” demekti.   

Erdoğan, daha sonra yeni anayasa hakkında konuştu ve son bölümde de kendi belediye başkanlığı dönemi başta olmak üzere AK Partili belediyelerin hizmetlerini gösteren bir video izletti.

Erdoğan’ın partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada bir ‘müjde’ vermemesi, akşam saatlerinde ayrıca bir ulusa sesleniş konuşması yapacağı, beklenen müjdenin o konuşmada yer alacağı beklentisini güçlendirdi.

Cumhurbaşkanının Meclis konuşmasından sonra A Haber’in attığı tweet de bu beklentiyi artırdı: “Başkan Recep Tayyip Erdoğan bugün açıklayacak: Müjde zamanı!”

Ancak gece de gündüz gibi geçildi; ne öyle bir açıklama yapıldı ne de herhangi bir müjde verildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı “görüntülü millete sesleniş” derken AK Parti grup toplantısını kast etmişti. Bir parti yetkilisinin ifadesine göre “Beyefendi grup toplantılarını millete sesleniş konuşması olarak görüyor”du.

Böylece Erdoğan’ın “Çarşamba günü millete sesleniş konuşmamı izlemenizi özellikle tavsiye ediyorum. Görüntülü bir millete seslenişim olacak, bu görüntülü millete seslenişte inşallah sizlere birçok güzellikleri orada takdim edeceğim” sözleriyle tam olarak neyi kast ettiği sorusunun cevabı yanıtsız kalmış oldu.

- Advertisment -