Ana SayfaHaberler‘CB'nından bir ses duydunuz mu?’

‘CB’nından bir ses duydunuz mu?’

DEVA Lideri Babacan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çakıcı tepkisi: “Çok değil, 7 sene evvel ‘Çeteler dönemi, mafya dönemi bitmiştir’ diyen Cumhurbaşkanı, bugün illegal yapıların suça konu sözlerine tek kelime edemiyor. İttifak bozulur kaygısıyla, ortağının suça sahip çıkmasına ses çıkarmıyor. Her konuda hemen anında açıklama yapan cumhurbaşkanından bir ses duydunuz mu? Duymadınız.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kastamonu İl Kongresi’nde konuştu. Babacan’ın gündeminde, organize suç örgütü liderliğinden geçen ay yeniden 16 yıl hapis cezası alan Alaattin Çakıcı’nın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yazdığı tehdit mektupları vardı:

“Biliyorsunuz, şu anda iktidarda olan parti, bundan 18 yıl önce, ‘altta kalanlar’ adına yola koyularak geniş bir toplum kesiminin desteğini aldı. Peki geniş toplum kesiminin gerçekte istediği Türkiye bugünkü Türkiye miydi? Bugünkü Türkiye’nin hayalini mi kuruyordu iktidar partisini destekleyenler? Mafyanın, çetelerin, suç örgütlerinin ulu orta tehditler savurduğu bir ülke miydi istedikleri? Bakın, daha birkaç gün önce, küçük ortağın talebiyle cezaevinden çıkması sağlanan bir suç örgütü yöneticisi, bir siyasetçiyi hedef aldı. Suçluluğu mahkemelerce sabit bulunmuş bir suç örgütü yöneticisi bir siyasetçiyi tehdit etti. Çok ağır hakaretlerde bulundu. Ardından ne oldu? Her konuda hemen anında açıklama yapan cumhurbaşkanından bir ses duydunuz mu? Duymadınız. Çünkü iktidarın küçük ortağı hızlı bir şekilde suç örgütü yöneticisine sahip çıktı. Açıkça suç işleyen birine arka çıktı. Çok değil, 7 sene evvel ‘Çeteler dönemi, mafya dönemi bitmiştir’ diyen Cumhurbaşkanı, bugün illegal yapıların suça konu sözlerine tek kelime edemiyor. İttifak bozulur kaygısıyla, ortağının suça sahip çıkmasına ses çıkarmıyor.”

“Korkma Türkiye”

“Bu ülke; mafya babalarıyla, suç örgütleriyle yönetilemez arkadaşlar” diyen Ali Babacan’ın konuşmasından öne çıkan diğer bazı satırlar şöyle:

“Çok açık söylüyoruz: Meşru siyasi yollarla, halkın oylarıyla seçilmiş kişilerin tehdit edilmesine göz yummayacağız. Biz kime, hangi partiye, hangi fikre yönelmiş olursa olsun, hiç fark etmez; siyaseti hedefleyen gayrimeşru müdahalelerin her zaman karşısında olacağız.

“İllegal yapıların siyaseti dizayn etme çabalarına müsaade etmeyeceğiz arkadaşlar. Deva Partisi olarak bir kez daha sesleniyoruz. Korkma Türkiye. Suç örgütlerinden, illegal yapılardan, ülkemizi 90’lı yıllara döndürmek isteyen karanlıktan korkma Türkiye! Bu ülke, tüm bu illegal yapılardan da, illegal yapıların arkasına saklanan siyasetçilerden de büyüktür.

“Gerçek milliyetçilik bu ülkedeki herkesin hukuki güvenliğinin sağlanmasıdır”

“Bir de bu kişiler ‘yerli ve milli’ söyleminin arkasına saklanıyor. Biz onların bu dar, içe kapalı, toplumu ayrıştıran, kendi içinde kutuplaştıran ve belli kesimleri ötekileştiren milliyetçilik tanımını reddediyoruz. Milliyetçilik, rakip siyasi parti liderlerinin illegal örgütler tarafından tehdit edilmesini alkışlamak değildir.  Gerçek milliyetçilik bu ülkedeki herkesin hukuki güvenliğinin sağlanmasıdır.

“Biz çetelere, suç örgütlerine, mafyaya geçit veren, suça destek olan ve taviz veren bu anlayışı silmek için buradayız. Biz DEVA Partisi olarak, bu ülkenin haysiyetli insanlarına yakışır, eşit, adil, özgür bir ülke inşa etmek için geliyoruz.”

- Advertisment -