Ana SayfaDış HaberCumhurbaşkanı Erdoğan'ın "özür dilemeli" dediği Abbas cevap verdi: Yakında TBMM’de konuşacağım

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “özür dilemeli” dediği Abbas cevap verdi: Yakında TBMM’de konuşacağım

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Erdoğan’a Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasına karşılık Filistin Devlet Başkanı Abbas’ı TBMM’ye davet edin dedi. Erdoğan "davet ettik gelmedi Abbas özür dilemeli" diye karşılık verdi. Abbas cephesinden cevap gecikmedi: Daveti kabul ettik Abbas yakında TBMM’de konuşma yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Rize’de yaptığı bir konuşmada Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Türkiye’nin ziyaret davetine icabet etmediğini ve bu sebeple “özür dilemesi gerektiğini” belirtti.

Sivil Toplum Kuruluşları ve Sektör Temsilcileri Buluşması etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı, “Bazı siyasi partiler diyorlar ki ‘Hükümet Filistin Başkanını Türkiye’ye davet etsin ve Parlamentoda konuştursun.’ Size davet etmediğimizi kim söylüyor?” ifadelerini kullandı.

“Davet ettiğimiz halde gelmeyen Sayın Abbas, kusura bakmasın önce bizden ayrıca özür dilemesi lazım. Davet ettik gelmedi. Bekliyoruz bakalım gelebilecek mi?”

Filistin’in Ankara Büyükelçiliği: Abbas yakında TBMM’de konuşacak

Filistin’in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas’ın yakında Türkiye’yii resmi bir ziyarette bulunması bekleniyor. Bu ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek” ifadelerini kullandı.

Filistin Yönetimi’nin resmi haber ajansı WAFA’da yer alan habere göre Mustafa, “Ziyaretin zamanlamasını belirlemek için diplomatik kanallar aracılığıyla ve uygun protokollere göre görüşmelerin sürdüğünü belirtti”.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Abbas’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’ndan Türk yasama organında bir konuşma yapması için davet aldığını açıkladı. Bu konuşmanın iki ülke arasındaki resmi diplomatik iletişimle planlanması için çalışmalar devam ediyor.

Büyükelçi Mustafa, iki ülke ve halkları arasındaki güçlü kardeşlik ilişkilerine vurgu yaparak, Türkiye’nin Filistin halkının haklarına olan kararlı desteği için büyük takdirlerini ifade etti.

- Advertisment -