Ana SayfaHaberlerEkonomiDamadın denetlediği bankalardan geline takılar

Damadın denetlediği bankalardan geline takılar

Bddk başkan yardımcısı düğün Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın evlendi. Düğünün davetlileri arasında BDDK’nın denetlediği banka ve finans kuruluşlarının yöneticileri de vardı. Daveti alan finans kuruluşları rakipleriden aşağıda kalmamak için düğündeki takıyı belirlemek üzere toplantılar yaptı, Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi. MHP'li birçok isim ve Soylu'nun şahit olduğu düğünde takı töreni saatler sürdü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Mustafa Aydın’ın düğününe, kurumun denetimi altında olan çok sayıda banka ve özel finans kuruluşunun yöneticisi katıldı.

Söz konusu yöneticilerin düğünde takı sırasına girdiği görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

Halk TV’den Timur Soykan’ın haberine göre, BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, denetlemekle yükümlü olduğu kurumların yöneticilerine düğün davetiyesi gönderdi.

Düğüne katılacak yöneticilerin takılacak takıyı belirlemek için önceden toplantı yaptığını ifade eden Soykan, “Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu” dedi.

Soykan, düğün hakkında şunları kaydetti:

“Düğüne katılacak yöneticiler, takılacak takıyı belirlemek için toplantı yaptı”

Finans kuruluşları, devlet adına kendilerini denetleyen kişinin düğününe gitmek dışında bir seçeneklerinin olmadığını düşündü. Ama takı konusunda karar vermek zordu. Şirketlerin yöneticileri, BDDK Başkan Yardımcısı’na takılacak takıyı belirlemek için toplantılar yaptı. Bir rivayete göre; rakip şirketlerin takı bedellerini öğrenip geride kalmamak için çalışma yaptılar. Banka genel müdürleri, 150 bin TL ile 350 bin TL arasında takı bütçeleri belirledi.”

“BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu”

Soykan, geçen hafta perşembe günü yapılan düğüne davetsiz misafir olarak gittiğini belirterek şu bilgileri aktardı:

Otele girip asansör ile Bosphorus Balo Salonu’na indiğimde çok farklı bir manzara ile karşılaştım. Asansörlerin çıkışından itibaren geniş holü 100’e yakın çelenk kaplamıştı. Neredeyse tüm bankalar, factoring şirketleri, ödeme kuruşları, varlık yönetim şirketleri çelenk göndermişti. Bosphorus Balo Salonu’nun girişindeki holü bu çelenkler kuşatmıştı. Görevliler, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun gönderdiği çelenge düğün salonun girişinde yer açmak için uğraşıyordu. Çelenkler gelmeye devam ediyordu. Finans sektörü dışında MHP yöneticilerinden gelen çok sayıda çelenk dikkat çekiyordu. BDDK Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın MHP’li olduğu anlaşılıyordu.

Halen Bosphorus Balo Salonu’na açılan devasa kapıların arkasındaki ortamı bilmiyordum ve orada çekim yapıp yapamayacağım konusunda endişeliydim. Bu sırada MHP’li TBMM Başkanvekili Celal Adan geldi ve doğrudan düğün salonuna girdi.

Düğüne eski İçişleri Bakanı, AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu geldi. Celal Adan ve MHP’li isimlerin oturduğu lobiye geçti.

Nikâh merasiminde damadın siyasi gücü ve cüretkârlığının kaynağı sahne aldı. Nikâh şahitleri davet edildi: TBMM Başkanvekili, MHP’li İstanbul Milletvekili Celal Adan, BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Zafer Osman Ağaoğlu, MHP MKYK Üyesi Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy. Nikâhı kıymak için ise MHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut gelmişti.

Aslında nikah masasında parti devletindeki bölüşüm sergileniyordu. Herkese damadın arkasında Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin olduğunu gösterilmişti. Süleyman Soylu’nun konumu manidardı. Celal Adan, evlilik cüzdanını vermeden önce yaptığı konuşmada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin selamını iletti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Cumhur İttifakı ve AKP’den hiç bahsedilmedi. Belli ki devleti paylaşırken BDDK’de onlara düşen yere damat Mustafa Aydın oturmuştu.”

“Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu”

Takı merasimi saatler sürdü, kimse dans etmedi, eğlenen yoktu. Hasılat birikiyor, takı torbaları boşaltılıyor, yeniden doluyordu. Davetlilerin çoğu takıyı kutuya atıp düğün fotoğrafçısına poz verdikten sonra otelden ayrıldı.”

- Advertisment -