Ana SayfaHaberlerGündemDEM İmralı heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi’nde

DEM İmralı heyeti, Irak Kürdistan Bölgesi’nde

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Van Milletvekili Pervin Buldan'dan oluşan DEM Parti'nin İmralı Heyeti, beraberinde DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Dış İlişkiler Komisyonu üyeleri ve parti yetkilileriyle, KDP ve YNK yetkilileriyle görüşmek için Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) gitti. Ziyaretlerde, İmralı’da yapılan görüşmelerin detayları paylaşılacak ve ilgililerin sürece ilişkin görüş, öneri ve düşünceleri alınacak.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti’nin Abdullah Öcalan ile 28 Aralık 2024’te ve 22 Ocak’ta yapılan görüşmeler sonrası başlattığı ziyaretleri sürüyor. 

DEM Parti’den yapılan açıklamada, İmralı Heyeti’nin bu kapsamda bugün Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne gittiği, heyette Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Asrın Hukuk Bürosu’ndan Özgür Erol ve İbrahim Bilmez, DEM Parti Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Berdan Öztürk, DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ve Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç’ın yer aldığı belirtildi.

Heyetin yarın KDP Başkanı Mesud Barzani ile IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile Erbil’de görüşmesi bekleniyor. Heyet, 17 Şubat Pazartesi günü ise Süleymaniye’ye geçerek YNK Lideri Bafil Talabani, Kubat Talabani ve YNK yetkilileri ile görüşecek. Yapılacak ziyaretlerde, İmralı’da yapılan görüşmelerin detayları paylaşılacak ve ilgililerin sürece ilişkin görüş, öneri ve düşünceleri alınacak.

DEM heyetinin ziyaret programı şöyle:

16 Şubat Hewlêr (Erbil)

10:00 – Mesut Barzani ile görüşme

17 Şubat Hewlêr (Erbil)

10:00 – Neçirvan Barzani ile görüşme

18 Şubat Süleymaniye

10:30 – Bafil Talabani ile görüşme
Ardından Kubat Talabani ile görüşme

- Advertisment -