Ana SayfaDış HaberDemokratların kongresinde Oprah sürprizi: “Neşeyi ve onuru seçelim”

Demokratların kongresinde Oprah sürprizi: “Neşeyi ve onuru seçelim”

Televizyon ikonu Oprah Winfrey, memleketi Chicago’da düzenlenen Demokratik Ulusal Kongre’ye sürpriz bir şekilde katılarak Demokratları ve bağımsız seçmenleri “saçmalıklar yerine sağduyuyu seçmeye” çağırdı:

“Gerçeği seçelim, onuru seçelim, neşeyi seçelim. Çünkü Amerika’nın en iyi yanı budur.”

Winfrey, dört günlük kongrenin üçüncü gecesinde kürsüye Walz’ın partinin başkan yardımcılığı adaylığını resmen kabul etmek üzere yapacağı konuşmadan önce geldi.

Trump ve başkan yardımcısı adayı JD Vance’i de üstü kapalı bir şekilde eleştirdi:

“Bazılarının düşündüğünün aksine, komşularımızdan çok da farklı değiliz. Bir ev yandığında, ev sahibinin ırkını ya da dinini sormuyoruz, eşinin kim olduğunu ya da nasıl oy verdiğini merak etmiyoruz. Hayır. Biz sadece onları kurtarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışırız. Ve eğer ev çocuksuz bir kedi kadına aitse, o kediyi de dışarı çıkarmaya çalışırız.”

Vance’in 2021 yılında verdiği bir röportajda Demokrat politikacılar için “kendi hayatlarından ve yaptıkları seçimlerden mutsuz olan ve bu yüzden ülkenin geri kalanını da mutsuz etmek isteyen bir grup çocuksuz kedi kadın” demişti.

Oprah’ın de çocuğu yok.

Winfrey kendisini Bağımsız olarak tanıttı ve benzer düşünen diğer seçmenleri Kasım ayında Demokratları desteklemeye çağırdı:

“Karşınızda tekrar tekrar oy vermekten gurur duyan kayıtlı bir Bağımsız var, çünkü ben bir Amerikalıyım ve Amerikalılar da bunu yapar.”

Çarşamba gecesi ayrıca aralarında Stevie Wonder, Mindy Kaling ve Kenan Thompson’ın da bulunduğu çok sayıda ünlü de katıldı.

Geçtiğimiz ay düzenlenen Cumhuriyetçi Ulusal Kongre’ye rock müzisyeni Kid Rock ve güreşçi Hulk Hogan katılmıştı.

- Advertisment -