Ana SayfaManşet“Die Besten… Les meilleurs Équipes”: Serbestiyet yazarları Şampiyonlar Ligi finalini yorumladı

“Die Besten… Les meilleurs Équipes”: Serbestiyet yazarları Şampiyonlar Ligi finalini yorumladı

Serbestiyet yazarları, dev müsabaka öncesinde tahminlerini paylaştı. Kimisi bu kupayı müzesine daha önce hiç götürmediği, kimisiyse yıldız ayakların estetik oyunundan aldıkları keyiften dolayı PSG’yi desteklerken, kimi yazarlarımız da Bavyera ekibinin durdurulamayacağı kanaatini taşıyor.

Bu akşam Portekiz’de Benfica’nın kullandığı Estadio de Luz (Işık Stadı) 2019-2020 sezonunda Avrupa’nın en büyüğünün belirleneceği Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak. Bu heyecanı daha önce beş defa yaşayan Almanların geleneksel devi Bayern Münih ile ilk kez finale çıkan Fransa’nın yıldızlar karması kulübü Paris Saint Germain (PSG) Türkiye saatiyle 22:00de kozlarını paylaşacak.

Serbestiyet yazarları, dev müsabaka öncesinde tahminlerini paylaştı. Kimisi bu kupayı müzesine daha önce hiç götürmediği, kimisiyse yıldız ayakların estetik oyunundan aldıkları keyiften dolayı PSG’yi desteklerken, kimi yazarlarımız da Bavyera ekibinin durdurulamayacağı kanaatini taşıyor.

İşte yazarlarımızın maç önü görüşleri…

“PSG kazansın istiyorum, ama sanmıyorum…”

Alper Görmüş: “Bayern bu sevinci daha önce beş kez tatmış, PSG ise hiç. Bu durumda tabii ki PSG’lilerin sevincini izlemek isterim. Öte yandan “Bayern’i sevmek kabil mi?” sorusunun yerinde bir soru olduğuna inanıyorum. Bu ölçüyle de ‘PSG’ diyorum. Duygum böyle, fakat maçın sonunda sevineceğimi sanmıyorum. 2-0 Bayern.”

“PSG hızlı ayaklarıyla sonuca ulaşabilir…”

Vahap Coşkun: “Niko Kovac’ın ayrılması ve yerine geçici olarak yardımcısı Hans-Dieter Flick’in getirilmesiyle Bayern bambaşka bir kimliğe büründü. Öylesine bir çıkış yakaladı ki takım, Flick’e tam yetki verildi ve o da bu güveni boşa çıkarmadı. Bavyeralılar gerçekten istim üstünde; Bundesliga’yı şampiyon bitirdiler,  Şampiyonlar Ligi’nde de oynadıkları bütün maçları kazandılar. Bayern hemen her maçta rakibi kendi sahasına hapsediyor, çok gol atıyor, az gol yiyor ve taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan etkileyici bir top oynuyor. Skorları da etkileyici, Barça’ya sekiz atmak az buz bir iş değil.

“Lafı gelmişken, Bir Real’li olarak Barça’ya sekiz atan Bayern’e minnettarlığımı da ifade etmek isterim. Lakin bu gece gönlüm PSG’den yana. Evvela, Bayern’in –üçü Şampiyon Kulüpler Kupası, ikisi de Şampiyonlar Ligi olmak üzere- beş tane kupası var. PSG ise ilk defa finale çıkıyor, çıkmışken alsın ilk kupasını, hoş olur. Keza PSG’de Tuchel gibi sevdiğim bir hoca ve Mbappe gibi sevdiğim bir oyuncu var, onların hatırına da PSG’nin kupaya uzanmasını isterim. 

“Peki, çoğu kişinin favorisi olan ve makine gibi işleyen Münihliler karşısında Parislilerin bir şansı var mı? Aslında, başarıyı getirebilecek değerli bir ipucunu yarı final maçında Lyon’un hocası Rudi Garcia verdi. Bayern, arzu ettiği baskıyı kurmak için defansını çok önde kuruyor. Garcia, takımını ikinci veya üçüncü bölgede kaptığı topları doğru ve çabuk kullanarak Bayern savunmasını yarmayı hesaplamıştı. Hesabı tuttu, ilk yirmi dakikada Lyon üç net fırsat yakaladı. Ne yazık ki Lyon’un forvetleri (Karl Toko Ekambi ve Memphis Depay) bazı pozisyonlarda beceriksiz bazı pozisyonlarda da şansız olduklarından bu fırsatları teptiler. Olan da Garcia’nın güzelim oyun planına oldu!

“Eğer Flick aynı kurguda ısrar ederse, Tuchel çabuk ve hızlı ayakları Mbappe ve Neymar ile Bayern’in bu zaafından istifade edebilir ve zafere ulaşabilir. Umarım, öyle de olur. Bir skor tahminim yok, netice temenni ettiğim gibi olsun da, skor tali bir mesele.”

“İlk golü kimin atacağına bağlı…”

Halil Berktay: “Bir kere, çok gollü bir maç olacak. İkincisi, Bayern saldıracak ve saldırırken hep yaptığı gibi savunmasını çok önde kuracak. O kadar önde kuracak ki, Boateng ve şürekası santra çizgisi üzerinde oynayacak. Bu da PSG’nin hızlı forvetlerine, Bayern savunmasının arkasına atılacak toplar için çok geniş bir alan bırakacak. Üstelik bunlar (en başta Mbappe, sonra Neymar ve diğerleri), Lyon forvetlerinden çok çok usta ayaklar… Lewandowski, Gnabry, Müller vb nasıl durdurulur, bilmiyorum. Kimse durduramadı şimdiye kadar. Ama madalyonun diğer yüzünde, Boateng’in (veya başka herhangi bir savunmacının) arkasına atılacak toplarda Mbappe’ye nasıl yetişeceğini de bilemiyorum.

“Tahminim iki türlü. İlk golü kimin atacağına bağlı. Eğer Bayern atarsa, 3-1 Bayern. Yok, eğer PSG atarsa, 3-2 PSG.”

“Bayern bu işin parayla olmadığını gösterecek!”

Etyen Mahçupyan: “Maalesef kulüplerin geçmişi ve seyircinin hakkaniyet duyguları sonuçlarda çok etkili olmuyor…

“Yeni dönem iyi antrenörlerin çoğunlukla Alman olması boşuna değil. Yeni bir futbol oynanıyor. Bazısı Leipzig ve Sevilla gibi az parayla, bazısı Bayern gibi çok parayla…

“Bir de sırf çok parası olduğu için kazanmaya hevesli olanlar var. PSG, Chelsea, Juventus, İspanyol büyükler vs… Bayern bu işin sırf parayla olmayacağını bu gece gösterecek!

“Tabi ki 3-1 Bayern.”

“PSG: Zarif, estetik…”

Oral Çalışlar: “PSG tarafındayım. Zarif, estetik oynuyorlar.”

“Hayırlısı…”

Gürbüz Özaltınlı: “İyi oynayan kazansın… ‘Hayırlısı neyse o olsun’ gibi bir şey yani.”

“Allah utandırmasın…”

Yıldıray Oğur: “Allah utandırmasın…”

“Bayern’e kalbim kırık…”

Tuncer Köseoğlu: “Gönlüm PSG’den yana. Barça’ya 8 atan Bayern’e kalbim kırık. Ayrıca Alman futbolunun mafyasıdır Bayern. Türkiye’de Fenerbahçe neyse Almanya’da Bayern o… Maça gelince, 3-1 PSG diyorum. Tamamen duygusal!”

“PSG; şımarıklığın sembolü…”

Bercan Aktaş: “Aklım da gönlüm de Bayern’den yana. Duygusal bakınca, öncesi de var ama özellikle Neymar transferinden beri PSG’nin futbol şımarıklığını iyice gözümüze sokmasından rahatsızım. Bu anlamda bir devrin sembolü. Diğer yandan futbol aklım da makina gibi işleyen Bayern’i işaret ediyor. Disiplinli, topun kıymetini bilen, beklerini sıkça üçüncü bölgeye katan, akışkan bir oyun anlayışıyla ilk golü bulup sonuca ulaşabileceklerini düşünüyorum. Ayrıca futbolun artık 11+5 kişiyle oynanması, teknik ekip marifetinin yanı sıra kulübedeki yetenekli ayakları ve onların as takıma uyumunu da hesaplamayı gerektirdi. Bayern bu anlamda da önde görünüyor. Farklı bir galibiyet olursa şaşmam. Skor tahminim 4-1.”

- Advertisment -