Ana SayfaHaberlerGündemDilan Polat dosyasının mesleği bırakan eski savcısı: “Bana itibar suikastı yapıyorlar”

Dilan Polat dosyasının mesleği bırakan eski savcısı: “Bana itibar suikastı yapıyorlar”

Dilan Polat soruşturmasını yürütürken Erzurum’a atanan savcı Gökalp Kökçü, emeklilik dilekçesi vererek meslekten ayrılmıştı. Gökalp Kökçü’nün eşi Av. İrem Kökçü’nün geçmişte Adnan Oktar grubunun içinde olduğu gündeme gelmişti. İrem Kökçü konuştu: “Eşimin ilk sözü 'Bana itibar suikastı yapıyorlar' oldu. Bu ülke için elini taşın altına koyan bir insandı. Ama müsaade etmediler. Erzurum'a sürmek de nedir. Adnan Hoca davasında yargılama izni verilen hakim-savcı karı kocayı Bakırköy Adliyesi'ne tayin ettiler. Eşimi, bahanelerle açılmış soruşturmaları gerekçe olarak gösterip Erzurum'a gönderdiler.”

Dilan Polat ve Tuzlaspor soruşturmalarını yürüten savcı İstanbul Anadolu Savcısı Gökalp Kökçü, HSK kış kararnamesiyle Erzurum’da görevlendirilmesi sonrası emeklilik dilekçesi vermiş ve HSK tarafından dilekçesi kabul edilerek meslekten emekli edilmişti.

Gökalp Kökçü’nün 2021’de evlendiği eşi Av. İrem Kökçü’nün geçmişte Adnan Oktar grubunun içinde bulunduğu ve bu davada tanık olarak ifade verdiği gündeme gelmişti.

İrem Kökçü, 10haber’e şunları söyledi:

“Eşimin ilk sözü ‘Bana itibar suikastı yapıyorlar’ oldu. Eşim şu anda konuşmak istemiyor. Bu ülke için elini taşın altına koyan, adalet için çalışan bir insandı. Ama müsaade etmediler, onuruyla gerçekten adaletli bir şekilde bu işi yapmasına izin vermediler. Erzurum’a sürmek de nedir.

Adnan Hoca davasından soruşturması tamamlanıp yargılama izni verilen hakim-savcı karı kocayı Bakırköy Adliyesi’ne tayin ettiler. Benim eşimi; hakkında hiçbir şey yokken, hakkında soruşturma var diye, onlar da bahanelerle açılmış soruşturmalar, bunları gerekçe olarak gösterip 20 yıl İstanbul’da görev yaptıktan sonra Erzurum’a gönderdiler. Sonra da benim 16 yıl önce vekaletlerinden istifa ettiğim, içinde Adnan Hoca grubundan bazı isimler olduğu gerekçesiyle beni gündeme getirdiler. Ben avukatım, ben hırsızı da savunurum, ben katili de savunurum benim mesleğim bu. Herkesin savunma hakkı var.”

- Advertisment -