Ana SayfaHaberlerEkonomiDolarda 2023 hedeflerine ulaşıldı, sırada 2053 var

Dolarda 2023 hedeflerine ulaşıldı, sırada 2053 var

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 29 Eylül’de açıkladığı Yeni Ekonomik Program’da Dolar/TL kurunun 2023’te 8.02 TL olması öngörülüyordu. Ne var ki bu hedef iki yıl yerine iki ayda tutturuldu ve Dolar bu sabah 8.07 TL’den işlem gördü.

Dolar/TL kuru bugün yeni bir rekor kırarak 8,07’yi gördü. Tüm Türkiye Dolardaki önlenemeyen artışı ve TL’nin değer kaybetmesini izlerken, akıllara Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 29 Eylül’de duyurduğu Yeni Ekonomi Programı’nda, yıllara göre ortalama Dolar/TL tahminlerini açıklamıştı. Yeni programa göre Dolar/TL kuru 2020 yılında ortalama 6,91 seviyesini izleyecek, 2023’te 8.02’ye çıkacaktı.

Resim

Yani Bakan Albayrak’ın 2023 için öngördüğü Dolar/TL kuruna bu sabah ulaşılmış oldu.

Özgür Demirtaş: “…”

Bu durum sosyal medyada da eleştiri konusu oldu. Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı paylaşımda sadece üç noktaya yer verdi.

Muhalefetten Doların artışına “keyif çayı” tepkisi

Muhalefet ise Doların 8 TL’yi aşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Eve ekmek götüremiyoruz” diyen vatandaşa “Alın keyif çayı için” diyerek çay atması üzerinden eleştirdi.

CHP sözcüsü Faik Öztrak “Askıda ekmek, bedava kek, O da olmazsa keyif çayı… Abartmaya gerek yok. Dolar 8 lirayı aştı” diyerek tepkisini gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye bu iktidarı hak etmiyor!” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Türkiye, hedeflerini yakalamakta olağanüstü başarılı. Sadece 20 gün önce açıklanan 2023 dolar kuru (8.02) hedefi bugünden yakalandı hatta geçildi. Aynı hızla, 2053 kur hedefine yol almazlar umarım” dedi.

- Advertisment -