Ana SayfaHaberlerGündemDurum acil ama belediye başkanını çağırmayın!

Durum acil ama belediye başkanını çağırmayın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Türkiye’deki vakaların yüzde 40’ı burada" diyerek İstanbul’da devlet erkanıyla acil durum toplantısı yaptı. İBB Başkanı İmamoğlu toplantıyı Twitter’dan öğrendi.

Koronavirüs vakaları kış aylarının yaklaşması ile birlikte tekrar artışa geçti. Türkiye’de salgının merkez üssü olan İstanbul’da ise vaka ve hasta sayısında patlama yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre toplam vakaların yüzde 40’ı İstanbul’da. Ayrıca İstanbul’daki vaka sayısı Ankara’nın 5 katına çıkmış durumda.

Vaka sayılarındaki kontrol edilemeyen artışın ardından İstanbul’da, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında bir acil durum toplantısı yapıldı.

Toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bakan yardımcıları, İl Sağlık Müdürü ve başhekimler katılırken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu toplantıya davet edilmedi.

İstanbul için hayati önem taşıyan bu toplantıya, 4 milyon 741 bin 868 İstanbullunun oyu ile belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmamasına sosyal medyadan tepki yağdı.

CHP: Saray iktidarı, İstanbul’da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular’dan alamaz

Duruma ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi, “İstanbul’da vaka sayısının Türkiye genelinin %40’ına ulaştığı resmen açıklanırken, alınacak tedbirle ilgili yapılan toplantıya İBB Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun çağırılmaması skandaldır. Ülkeyi yönetemedikleri gibi herhangi bir krizi de yönetemediklerinin ispatıdır. Saray iktidarı, İstanbul’da yaşadığı seçim hezimetinin intikamını İstanbullular’dan alamaz. Halkımızın sağlığından daha önemli bir şey yoktur… Kibirli saray yöneticileri ve bu yanlışla adını kirleten Fahrettin Koca sağlığı siyasallaştırma yanlışından derhal dönmelidir.” İfadeleri kullanıldı.

Seyit Torun: Ayıptır, yazıktır!

CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da kişisel hesabından yatığı paylaşımda, “Pandemi sürecindeyiz, sağlığımızla sınanıyoruz. Devlet adamlığına, böylesine zor günlerde İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanını çağırmamak yakışmaz. Hiç değilse böylesine bir toplantıda toplum sağlığı için siyasi hırslarınızı bir kenara bıraksaydınız.” İfadelerine yer verdi.

Canan Kaftancıoğlu: Size rağmen, vatandaşın sağlığı için çalışacağız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise konuyla ilgili olarak, “Masa etrafında oturanların derdinin İstanbullunun sağlığı değil kendi siyasi varlıkları olduğu bir kez daha tescil edilmiş oldu.” Diye konuştu.

İstanbul Tabip Odası: Bizi neden çağırmadınız?

Toplantıya davet edilmeyen bir diğer kesim de İstanbul Tabip Odası oldu. Türk Tabipler Birliği’nin süreçteki muhalif tavrının iktidarda yarattığı rahatsızlık bilinirken, İstanbul Tabipler Birliği sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, “Böylesine önemli bir toplantıya Covid-19 pandemisinde en ön safta mücadele eden hekimlerin meslek örgütü olan İstanbul Tabip Odası neden davet edilmedi?” diye sordu.

- Advertisment -