Ana SayfaHaberlerEczacıbaşı’na ‘şantiye baskını’ soruşturması

Eczacıbaşı’na ‘şantiye baskını’ soruşturması

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı hakkında silahlı korumalarıyla birlikte şantiye bastığı suçlamasıyla soruşturma açıldı. Bülent Eczacıbaşı, eşi Oya Eczacıbaşı ve koruması Hakan Yılmaz ile birlikte 7 ayrı suç isnadı için ifade verdi. Eczacıbaşı’ndan hem darp edildiğini söyleyen şantiye çalışanları hem de Çağdaş İnşaat şikâyetçi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, kendisine ait arazinin komşu parselindeki şantiye alanına eşi ve silahlı korumalarıyla birlikte giren Eczacıbaşı’nın, dışarı çıkmaları yönünde kendisini uyaran şantiye çalışanlarına “Bizister çıkarız ister çıkmayız, kimse bir şey yapamaz bize” dediği duyuluyor. Şantiye çalışanlarının polise şikâyet edeceğiz demesi üzerine Eczacıbaşı’nın “et” dediği, ardından da korumasının şantiye çalışanının elindeki telefonu zorla alarak çektiği görüntüleri sildiği görülüyor.

Cennet Koyu iddiası

Sosyal medyada meselenin arka planında, “Cennet Koyu’nu kapatma” kavgasının olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. Eczacıbaşı’nın, arazisinin yanı başındaki kamu yolunu demir kapı ve duvarla kapatarak halk plajına gidişi engellediği iddia edilmişti. Demir kapı ve duvarın geçtiğimiz günlerde Bodrum Belediyesi tarafından kaldırıldığı öğrenildi. Gazeteci Bahadır Özgür, sosyal medya hesabından Eczacıbaşı’nın girdiği şantiye işini yapan Çağdaş İnşaat’ın da Cennet Koyu’nu kapatmayı hedeflediğini iddia etti. Çağlar İnşaat’ın sahibi Yüksel Çağlar, Alaattin Çakıcı’ya olan yakınlığıyla gündeme gelmişti.

İddialar üzerine Eczacıbaşı Holding’den şu açıklama yapıldı:

“Bazı sosyal medya hesaplarında, ‘Eczacıbaşı Cennet Koyu’nu kapatmak isteyince olay çıktı’ başlığıyla yayınlanan içerikler, hiçbir şekilde gerçekleri yansıtmamaktadır. Söz konusu olayda, Bodrum’daki kendi arazisine ulaşmak için tek yol olan ve kamu mülkiyetinde bulunan araziden geçmek isteyen Bülent Eczacıbaşı, bölgede ruhsatsız olarak yapılan inşaatın görevlileri tarafından ‘burası özel arazi’ denilerek engellenmek istenmiş ve bu nedenle tartışma yaşanmıştır. Konuya ilişkin adli süreç devam etmektedir.”

- Advertisment -