Ana SayfaHaberlerEker’in İstanbul Sözleşmesi açıklamasına destek: ‘Yapalım bakalım ayran banyosu’

Eker’in İstanbul Sözleşmesi açıklamasına destek: ‘Yapalım bakalım ayran banyosu’

Ayranı ile meşhur Eker markasının Twitter’daki resmi hesabından İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması yapması sosyal medyada günün konusu oldu.

Eker Süt Ürünleri imzasıyla yayımlanan ve “Çağdaş Türkiye’yi inşa etme yolunda bir kilometre taşı olan İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmalıyız. Tüm yetkili kurumları, paydaşlarımızı ve müşterilerimizi bu tarihi sorumluluğu üstlenmeye davet ediyoruz” diye başlayan açıklama şöyle:

“Kadınların iş hayatından dışlanması, eğitimden mahrum bırakılması, karşılaştıkları taciz vakaları, aile içi şiddet ve hatta yaşam haklarının ihlal edilmesi toplumumuzda derin yaralara yol açarken, İstanbul Sözleşmesi’ne güçlü bir şekilde bağlı kalmanın bir zorunluluk olduğuna inanıyoruz. İstanbul Sözleşmesi’ni Avrupa Konseyi üyeleri arasında ilk imzalayan ülkelerden birisi olan Türkiye, bu duruşunu koruyarak kadına yönelik tüm şiddet olaylarını meşrulaştırmaya çalışanların karşısında durmalıdır. İş hayatında fırsat eşitliğinin yaygınlaşması için oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensiplerinde (WEPs)  imzası olan bir şirket olarak toplumumuzda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için var gücümüzle çalışmaya, eşit, adil ve şiddetsiz bir yaşama mücadelesine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.”

Açıklamaya çoğunluğu destek mesajı ve daha az sayıda boykot çağrısı olmak üzere çok sayıda tepki geldi.

İşte o mesajlardan en dikkat çekenleri:

- Advertisment -