Ana SayfaHaberlerElektrik şirketlerinin seyahat giderleri de faturaya eklenecek

Elektrik şirketlerinin seyahat giderleri de faturaya eklenecek

Elektrik şirketlerinin özel harcamaları da yurttaşların cebinden çıkacak. Yayınlanan tebliğe göre elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama, seyahat ve dernek aidat giderleri 5 yıl boyunca elektrik faturalarına yansıtılacak.

Korona salgını döneminde geçim zorluğu daha da artarken, elektrik faturalarıyla ilgili tartışma yaratacak bir karar alındı. Resmi Gazete’de yayımlanan Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi hakkındaki iki ayrı tebliğe göre elektrik dağıtım şirketlerinin yıl içinde yaptıkları temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi tüketicinin sorumlu olmadığı birçok harcama elektrik faturalarına yansıtılacak.

TÜM HARCAMALAR FATURALARA EKLENECEK

Söz konusu düzenleme 2025 yılına kadar geçerli olacak. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre ayrıca şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak fatura hesabına dahil edilecek. Bu giderlerin dışında şirketlerin yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın elektrik faturasına eklenecek.

- Advertisment -