Ana SayfaDış HaberElon Musk kesenin ağzını açtı: Her gün Trump’a destek dilekçesini imzalayanlardan bir...

Elon Musk kesenin ağzını açtı: Her gün Trump’a destek dilekçesini imzalayanlardan bir kişiye 1 milyon dolar dağıtacak

5 Kasım’da yapılacak ABD seçimlerinde Trump'a destek için mitingler düzenlemeye başlayan Elon Musk, çekişmeli eyaletlerde Cumhuriyetçileri oy kullanmaya teşvik eden dilekçeyi imzalayanlar içinden her gün bir kişiye 1 milyon dolar vereceğini açıkladı. Çekilişe Demokrat Parti seçmeni de katılabilecek.

ABD’de Cumhuriyetçi Başkan Adayı Donald Trump’ın, seçilmesi halinde kabinede görev vereceğini açıkladığı dünyanın en zengin insanı Elon Musk kesenin ağzını açtı.

Musk, Trump’ı destekleyen siyasi eylem komitesi America PAC’in kilit eyaletlerdeki Cumhuriyetçileri oy kullanmaya teşvik eden dilekçesini imzalayan kişilere seçime kadar her gün çekilişle 1 milyon dolar (34 milyon TL) vereceğini açıkladı.

Başkanlık seçimlerinin en çekişmeli eyaletlerinden biri olarak görülen Pensilvanya’nın Harrisburg kentinde cumartesi günü düzenlediği mitingde konuşan Musk, John Dreher adlı bir kişiye 1 milyon dolarlık ilk çekini yazdı.

ABD’li milyarder, çeki Dreher’e uzatırken, “Bu arada, John’un bundan haberi yoktu. Neyse, neyse. Rica ederim” dedi.

America PAC dilekçesini imzalamak için Pensilvanya’da kayıtlı bir seçmen olmak gerekiyor. Ancak dilekçeyi imzalayanların Cumhuriyetçi olması gerekmiyor. Yani Pensilvanya’da oy kullanmak üzere kayıtlı herhangi bir Demokrat da imza verebilir.

Şimdiye kadar Trump’ın kampanyasına 75 milyon dolar bağışladığı bilinen Musk, bu şekilde 5 Kasım’da yapılacak seçimlere kadar 17 milyon dolar daha dağıtmış olacak.

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik