Ana SayfaHaberlerGündemSinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve kızları Beştepe’de Erdoğan ile görüştü: “Bugüne...

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve kızları Beştepe’de Erdoğan ile görüştü: “Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın sessizliğinden güç alanlar, yarın ne konuşacağını düşünsün”

Önce Ayşe Ateş, “Cumhurbaşkanı’nın benle görüşeceği söylendi. Bahçeli ‘sırtını sıvazlamayın’ dedi. Sanırım çağrısı karşılık buldu” dedi. Ardından Beştepe görüşmenin yapılacağını duyurdu. MHP grubunda konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, bizce hiçbir mahsuru yoktur" diyerek yeşil ışık yaktı. CHP’yi ziyaretinden sonra Erdoğan, Beştepe’de Ayşe Ateş ve iki kızıyla görüştü. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Cumhurbaşkanlığı görüşmenin fotoğraflarını “Merhum Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş” diyerek paylaştı. Ayşe Ateş: “Bugüne dek Cumhurbaşkanı’mızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Bahçeli’nin “bizim için mahsuru [mahzuru] yok” diyerek yeşil ışık yakmasından sonra Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile Beştepe’de görüştü.

Önce Ayşe Ateş, “Cumhurbaşkanı’nın benle görüşeceği söylendi. Bahçeli ‘sırtını sıvazlamayın’ dedi. Sanırım çağrısı karşılık buldu” dedi. Ardından Beştepe görüşmenin yapılacağını duyurdu. MHP grubunda konuşan Bahçeli, “Cumhurbaşkanımız herkesle görüşebilir, bizce hiçbir mahsuru [mahzuru] yoktur” diyerek yeşil ışık yaktı. CHP’yi ziyaretinden sonra Erdoğan, Beştepe’de Ayşe Ateş ve iki kızıyla görüştü. Görüşmeye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı. Cumhurbaşkanlığı görüşmenin fotoğraflarını “Merhum Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş” diyerek paylaştı. Ayşe Ateş, “Bugüne dek Cumhurbaşkanımızın sessizliğinden güç alarak tehdit ve iftiraları ile bize hayatı zindan eden her kim varsa dün ne söylediğine bakarak yarın ne konuşacağını düşünsün” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik görüşmeyle ilgili:

Görüşmede Ateş’in kızları da yer aldı.

Ayşe Ateş, görüşmenin ardından basın mensuplarına bir açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın da görüşmede yer aldığını aktaran Ateş, “Beni ve kızlarımı gerçekten uzun uzun dinledi. Kızlarım da uzun bir konuşma yaptılar, sohbet ettiler kendisiyle. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk” dedi.

Görüşmenin güzel ve olumlu geçtiğini dile getiren Ateş, “Çok memnun bir şekilde yanından ayrıldık, mutlu bir şekilde kızlarım da. Deyim yerindeyse dertleştik aslında, o havada bir görüşme geçti” açıklamasında bulundu.

Ateş, tek talebinin yargılamanın bir an önce hızlı bir şekilde gerçekleşmesi ve adeletin yerini bulması olduğunu belirterek, “Kendisi de gerekenin hızlı bir şekilde yapılacağını söyledi” dedi.

Adalet Bakanı Tunç:Hiçbir şeyin karanlıkta kalmayacak”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, görüşmeye ilişkin bilgi vererek şu ifadeleri kullandı:

“O görüşmede ben de bulundum. Sayın Cumhurbaşkanımız dikkatle dinledi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk devleti olduğunu belirtti. Hukuk devletinde hiçbir şeyin karanlık kalmayacağını söyledi ve bağımsız ve tarafsız yargı huzurunda devam eden bir dava ve soruşturma var. 1 Temmuz’da duruşmalar başlıyor. 22 tutuklu sanık var ve dosya zaten bütün delilleriyle kamuoyuyla paylaşılmış durumda. Süreç devam ediyor. 1 Temmuz’dan itibaren deliller mahkemede tartışılacak ve bağımsız ve tarafsız yargımız bu konuda adaleti tecelli edecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız da görüşmede hem dinledi, dinledikten sonra da bunları ifade ederek yargıya güvenmemiz gerektiğini söyledi.”

- Advertisment -