Ana SayfaDış HaberErdoğan, Biden'ın yemeğine katılmadan Türkiye’ye döndü

Erdoğan, Biden’ın yemeğine katılmadan Türkiye’ye döndü

BM Genel Kurulu için New York'ta olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'ın akşam yemeğine katılmaktan vazgeçti ve ABD'den ayrıldı. Erdoğan’ın programını neden erken sonlandırdığına dair resmi bir açıklama yapılmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in (BM) 79’uncu Genel Kurulu için New York’taydı. Kuruldaki konuşmasının yanı sıra Erdoğan, New York’ta bulunduğu sürede yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü. Erdoğan’ın Türkiye’ye dönmeden önce ABD Başkanı Biden’ın düzenlediği akşam yemeğine katılacağı bilgisi basında yer almıştı.

Programın neden iptal edildiğine dair resmi açıklama yapılmadı. 

Erdoğan, ABD’nin NBC News kanalına verdiği röportajda Gazze ve Lübnan’a saldıran İsral’e destek vermeye devam eden Biden yönetimine eleştiriler yöneltmişti.

Erdoğan Biden ve yeni başkan adaylarıyla biraraya gelmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de bulunduğu süre zarfında ABD Başkanı Joe Biden ve 5 Kasım’da yapılacak seçimlerde başkan adayı olan Kamala Harris ve Donald Trump ile herhangi bir temas kurmadı.

Biden, BM Genel Kurulu için ABD’ye gelen liderler arasından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan’ı Beyaz Saray’da, Vietnam Cumhurbaşkanı To Lam ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’i BM Genel Kurulu için bulundukları New York’ta, Hindistan Başbakanı Modi, Avustralya Başbakanı Albanese ve Japonya Başbakanı Kishida’yı Delaware, Wilmington’daki evinde ağırladı.

Biden ve BAE lideri Şeyh Muhammed bin Zayid El Nahyan’ı Beyaz Saray’da
- Advertisment -