Ana SayfaHaberlerErdoğan: ‘Birinci derecede sorumlu Bilim Kurulu’dur…’ Bilim Kurulu üyesi: ‘Vaka sayılarını biz...

Erdoğan: ‘Birinci derecede sorumlu Bilim Kurulu’dur…’ Bilim Kurulu üyesi: ‘Vaka sayılarını biz de bilmiyorduk’

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün (27 Kasım) Cuma namazı çıkışında bir gazetecinin koronavirüs ile mücadelede ek tedbirlerin getirilip getirilmeyeceğini sorması üzerine, “Yeni tedbirlerle alâkalı olarak bu işin birinci derecede sorumlusu Bilim Kurulu’dur. Bilim Kurulu her türlü hazırlığı ve çalışmayı yürütüyor. Bu konuda vatandaşlarımızın hassasiyeti önemli. Birçok tedbir açıklamamıza rağmen vatandaşlarımızın hâlâ kapalı mekânlarda bu işlere hiç dikkat etmediklerini, kapalı mekânlarda sigara içtiklerini görüyoruz. Maske takmadıklarını görüyoruz” cevabını verdi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü ise, bu sabah (27 Kasım) NTV’de katıldığı programda, Türkiye’deki pozitif vaka sayısının kendileriyle de paylaşılmadığını, vaka ve hasta sayılarını kamuoyuna yansıtıldığı kadar bildiklerini söyledi.

Özlü şöyle dedi:

“Bakanlık bildiğiniz üzere bir süredir hasta sayıları üzerinden sayıları açıklıyordu. Bu onun tercihiydi. Ama pozitif çıkan vaka sayılarını bilmiyorduk. Bu da tabii tam bir değerlendirme yapmak için bizi zorluyordu. Ve diğer ülkelerle karşılaştırılabilir olma noktasında bazı zorluklar yaşıyorduk.”

- Advertisment -