Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2025- 2026 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşuyor.
Yeni akadimik yılın hayırlı olmasını dileyen Erdoğan daha sonra Hamas ve İsrail arasındaki anlaşmaya değindi.
“Mısır’dan müjdeli haber geldi. Uzun bir süredir Gazze’de akan kanın durması için yoğun çaba içerisindeydik. Sayın Trump’ın da katıldığı Gazze konulu bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Trump 20 maddelik barış planı açıkladı. Hamas müzakerelere hazır olduğunu duyurdu. Bugün imza atıldı, memnunuz” diyen Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:
Bundan sonra acil kapsamlı insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması, rehine ve mahkumların takası, İsrail’in saldırılarını derhal durdurması büyük önem arz ediyor. Ateşkesi titizlikle takip edeceğiz. Amacımız soykırımın durması ve bölgeye huzurun biran önce gelmesidir. Gazzeli kardeşlerimizi barışı güvenliği en fazla hak eden millettir. İsrail hükümetinin ateşkese teşvik edilmesinde ABD başkanı Sayın Trump’a teşekkür ediyorum. Gazze için görev gücünde yer alacağız. Gazze’nin tekrar ayağa kalkabilmesi için imar faaliyetlerine destek olacağız. Hamas’ı tutumu için kutluyorum. Toprağa düşen 67 binden fazla şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.