Ana SayfaHaberlerErdoğan İBB ile MEB’i kıyasladı: ‘40 bin tabletle övünüyor; MEB 2 milyonu...

Erdoğan İBB ile MEB’i kıyasladı: ‘40 bin tabletle övünüyor; MEB 2 milyonu aşkın dağıttı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize’de yaptığı konuşmada, dün 40 bin tablet dağıtmaya başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kast ederek, “Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor” deyip MEB’in dağıttığı 2 milyon tableti hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’deki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin ek binalarının açılış töreninde yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dağıtılacağını açıkladığı tabletlere değindi. Erdoğan, şöyle dedi:

“Geçtiğimiz günlerde baktım birisi öğrenci sayısının 3.5 milyonu geçtiği İstanbul’da 40 bin tablet dağıtmakla övünüyor. MEB’in dağıttığı 2 milyonu aşkın tableti bir kenara bırakıyorum, sadece Şahinbey ilçe belediyesinin dağıttığı 50 bin tableti kimse görmek istemiyor.”

Erdoğan’ın konuşmasından bazı başlıklar şöyle:

Uzay programına gelen eleştiriler

“Bir kesim var ki ülkelerinde yaşanan her olumlu gelişme onların üzerine kâbus gibi çöküyor. Havayolu açarsın, ‘Uzay mekiği mi inecek’ derler, uzay programı açıklarsınız, ‘Yapacak başka işin mi yok’ derler. Yarın uzaya kendi aracımızı gönderdiğimizde, ‘Dünyaya mı sığmadınız’ diyeceklerini duyar gibiyim.”

“En büyük marifetleri açılış yapmama, borç bulma töreni yapma”

“Bunların asıl sıkıntısı devleti ve toplumu yöneten iktidarlarının bozulmuş olması. Biz ömrümüzü açılış yapmaya, hizmet etmeye adadık. Bunların en büyük marifeti yatırım, açılış yapmama, en fazlası borç bulma törenleri düzenleme olmuştur.”

“Cumhurbaşkanının onayı olmadan tahvil çıkaramaz, yurt dışından borçlanamazsın”

“Olmayan kredileri ballandırarak anlatırken kendilerine ait olmayan işleri sahiplenerek de icraat açıklarını kapatmaya çalışırlar. Cumhurbaşkanının onayı olmadan tahvil çıkaramaz, yurt dışından borçlanamazsın. Geçenlerde ana muhalefetin başındaki zat ‘biz’ diyor ‘şu kadar ucuz faizle yurt dışından borçlanma yaptık.’ Yalan. Hazine ve Maliye Bakanlığımız bunun nasıl bir yalan olduğunu belgeleriyle açıkladı. Yarışa girmek istikrar ister bunlarda bu yok.”

Üniversiteler: “Almanya’nın önündeyiz”

“Üniversite sayımızı 77’den 207’ye, öğrenci sayımızı bir milyondan, Almanya’dan çok çok ilerdeyiz onu söyleyeyim. Merkel’e ‘8 milyon 400 bin üniversite gençliğimiz var’ deyince öyle bir şaşırdı. Öğrenci sayısı itibariyle Avrupa’da üniversiteye erişim sayısında ilk sıraya çıktık. Bütçeden ayırdığımız payı 2,5 milyar liradan aldık, bu yıl itibariyle 36 milyar liraya yükselttik.”

“Önümüzdeki dönemde aileden kültür sanata bu konuları öncelikli gündemimize alacağız”

“Burada bir özeleştiri yapmak istiyorum. Aile, eğitim, kültür konularında arzu ettiğimizi yapamadığımızı da kabul etmek istiyorum. Bizden önceki neslin, bizim neslimizin ve sonraki neslin hayatı bu çarpıklıklarla savaşarak geçti. Ayasofya’dan başörtüsüne kadar her alanda süren bu mücadele hepimizi diri tuttu. Bugün pek çok sıkıntılı görüntü ile karşı karşıyayız. Demek ki bir yerlerde bir şeyler eksik. Önümüzdeki dönemde aileden kültür sanata bu konuları öncelikli gündemimize alacağız.”

- Advertisment -
Önceki İçerik
Sonraki İçerik