Ana SayfaHaberlerErdoğan: Medyamız bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor

Erdoğan: Medyamız bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan İbn Haldun Üniversitesi’nin yeni kampusunun açılışında konuştu. Konuşmasında “Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor” diyerek iktidar medyasını eleştirdi, “Fikri iktidarımızı hala tesis edemedik” dedi: En bayağısından Batı taklitçiliği cumhuriyetimizin en büyük kaybıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TURGEV’in kurduğu İbn Haldun Üniversitesi’nin Başakşehir’de yapılan kampusunun açılış törenine katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada “medyamız” diyerek iktidara yakın medyadan şikayet etti, “fikri iktidarımızı hala tesis edemedik” dedi:

“Medyamız en modern alt yapıya sahip ama bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. İlimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hâlâ tesis edemediğimiz kanaatindeyim. Hiç kimsenin bu arayıştan rahatsız olmaması gerekir. Bir şekilde önüne konan çerçeveye körü körüne inanan ve fanatikliğini yapanın kendisine de ülkesine de hayrı olmaz.”

“Türkiye çok sapkın ideoloji ve akımların zehrine maruz kalmış bir ülke”

Türkiye’nin kuru kuruya Batıcılık saplantısına yakalandığını söyleyen Erdoğan, “Türkiye pek çok sapkın ideoloji ve akımın zehrine de maruz kalmış bir ülkedir. Fikri iktidarımızı bize ait olmayan bir medeniyete kaptırmamızın nedeni, bu sapkın akımların önlerinin bilinçli şekilde açılmasıydı” dedi.

En bayağısından Batı taklitçiliği cumhuriyetimizin en büyük kaybıdır

Siyasi bağımsızlığın da, ekonomik bağımsızlığın da temelinde fikri bağımsızlık yatar. Ülkemizin bu süreçteki tartışmalarının merkezinde hep geleceğimizi nerede arayacağımız sorusu yatmıştır. Rönensans ile atak yapan Batı dünyasının hak tanımadan yükselen gücü, bu sorunun sağlıklı olarak tartışılmamasına neden olmuştur. En bayağısından Batı taklitçiliği cumhuriyetimizin en büyük kaybıdır. Türkiye’nin siyasi, ekonomik, askeri olarak yeniden kendine güvenini kazandığı şu son dönem bu tür tartışmaların daha adil şartlarda yürümesine de imkan sağlamıştır.

İbn Haldun Üniversitesi’nin yeni kampusu için Atik Valide Külliyesi incelendi

İHÜ Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk, yeni açılan külliyenin Osmanlı-Türk mimarisi örnek alınarak inşa edildiğini söyledi:

“Revaklar, iç avlular var. Osmanlı ve Selçuklu medrese anlayışını yansıttık. İç avlulardaki 6 köşeli kırmızı tuğlalar da Osmanlı eğitim mimarisini yansıtıyor. Külliye planlanırken mimarlarımız Atik Valide Külliyesi, Fatih ve Süleymaniye medreselerini incelediler. Buralardaki mimari anlayışı modern dünyaya taşıdılar.”

- Advertisment -