Ana SayfaDış HaberErdoğan ve Sisi’nin huzurunda imzalanan anlaşma: Türk-Mısırlı şirketten Mısır’a 200 milyon dolarlık...

Erdoğan ve Sisi’nin huzurunda imzalanan anlaşma: Türk-Mısırlı şirketten Mısır’a 200 milyon dolarlık yatırım

Sisi’nin Türkiye ziyaretinde Erdoğan’la görüşmesi sonrası imzalanan 17 anlaşmadan ikisi, Mısır’da yapılacak iki sanayi bölgesiyle ilgiliydi. Türk-Mısır ortaklı Polaris Parks şirketi, iki sanayi bölgesinin yapımı için 200 milyon dolar yatırım yapacak. Polaris Parks Genel Müdürü Osman Evren Arıkan: “İki proje toplam 1000 şirketin yatırımını çekecek. Toplam 2 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım alacaklar.”

Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi’nin ilk Türkiye ziyareti sırasında Mısır ile Türkiye arasında 17 anlaşma imzalandı.

“Yeni İdari Başkent Endüstri Parkının Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı” ile “Yeni Ekim Şehrinde Endüstri Parkının Geliştirilmesi İçin Arazi Tahsis Sözleşmesi”, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sisi’nin huzurunda imzalanan anlaşmalardan ikisiydi.

Mısır resmi ajansı, Mısır’ın yeni idari ve finansal başkenti olması için 2015’te yapımına başlanan “Yeni İdari Başkent”teki sanayi bölgesinin gelişimi için Mısır Başbakan Yardımcısı Kamil el-Vezir ile Türkiye-Mısır ortaklı Polaris Parks şirketinin genel müdürü Osman Evren Arıkan arasında mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Middle East Eye’dan Ragıp Soylu’nun haberine göre; Mısır’daki iki sanayi bölgesinin geliştirilmesini içeren anlaşmalar, 200 milyon dolarlık yatırım projelerini içeriyor. Projeleri hayata geçirecek olan Polaris Parks, Mısır’ın Yeni Ekim (New October) şehrinde de 2,6 milyon metrekarelik bir araziyi satın alarak sanayi bölgesi kuracak.

Osman Evren Arıkan, Middle East Eye’a, Yeni Ekim’deki projeyi beş yıl içinde tamamlamayı ve 25.000 ile 30.000 arasındaki kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirterek şunları söyledi:

“Bu iki proje toplam 1000 şirketin yatırımını çekecek ve 50.000 kişiye istihdam yaratacak. Toplam 2 milyar dolardan fazla doğrudan yatırım alacaklar.”

Polaris Parks’ın Mısır’da aralarında P&G gibi büyük şirketlerin de bulunduğu 700’den fazla fabrikaya hizmet veren üç sanayi bölgesi bulunuyor.

- Advertisment -