Ana SayfaDış HaberErdoğan’dan Alman şansölyesine uyarı: İran’a saldırı size göç olarak zarar verir

Erdoğan’dan Alman şansölyesine uyarı: İran’a saldırı size göç olarak zarar verir

Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile telefonda görüştü. İsrail saldırıları ile tetiklenen bu şiddet sarmalının neticelerinin bölgeye ve Avrupa’ya da göç ve nükleer sızıntı ihtimali bakımından zarar verebileceğini söyledi. Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu"nda şöyle konuştu: “Siyonist lobinin şahsımıza ve hükümetimize yönelik yıldırma politikalarına rağmen duruşumuzu asla bozmadık, mazlumun yanında saf tutmaktan asla çekinmedik.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Friedrich Merz ile yaptığı görüşmede İsrail ile İran arasındaki çatışma, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İran ile nükleer anlaşmazlıkların çözüm yolunun müzakere masasından geçtiğini, İsrail’in İran’a saldırısı ile başlayan çatışmalı sürecin bölge güvenliğine yönelik tehdidi en üst seviyeye çıkarttığını ifade etti.  

Cumhurbaşkanı, İsrail saldırıları ile tetiklenen bu şiddet sarmalının neticelerinin bölgeye ve Avrupa’ya da göç ve nükleer sızıntı ihtimali bakımından zarar verebileceğini belirtti.  

Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin çatışmanın sona erdirilmesi ve sükunetin sağlanması için gayret gösterdiğini, bu çabaların da süreceğini ifade etti.

“Siyonist lobinin şahsımıza ve hükümetimize yönelik yıldırma politikalarına rağmen duruşumuzu asla bozmadık”

Erdoğan, Haliç Üniversitesi Kongre Salonu’nda düzenlenen “İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumu”ndaki konuşmasında şunları söyledi:

“Netanyahu ve hükümeti hiçbir kural tanımadan aylardır şımarıkça işledikleri zulümler sebebiyle adlarını Hitler, Pol Pot gibi zalimlerin yanına yazdırmıştır.

İsrail üzerinde tesir sahibi güçler, Netanyahu’nun oyununa gelmemeli ve nüfuzlarını bölgemizde ateşkes ve sükunetin tesisinden yana kullanmalı.

Siyonist lobinin şahsımıza ve hükümetimize yönelik yıldırma politikalarına rağmen duruşumuzu asla bozmadık, mazlumun yanında saf tutmaktan asla çekinmedik.

(İsrail-İran çatışması) Daha fazla yıkım, kan, sivil kayıpları olmadan, korkunç bir felaket yaşanmadan ellerin tetiklerden çekilmesi şarttır.

Hem Gazze’deki soykırım hem de İran’da olan çatışmalar maalesef süratle geri dönülmez noktaya doğru gitmektedir.”

- Advertisment -