Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan muhalefete: “Gavurun kılıcını sallayanlar…”

Erdoğan’dan muhalefete: “Gavurun kılıcını sallayanlar…”

Erdoğan Avrupa’daki AK Parti örgütlenmesi olan Uluslararası Demokratlar Birliği’nin temsilcilerini Dolmabahçe’de ağırlarken muhafete yüklendi: Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğine sahip olduğu halde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz. Türkiye'nin koronavirüsle mücadelede başarılı bir tablo sergilediğini iddia eden Erdoğan, “Temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek bu hastalığın üstesinden hep birlikte geleceğiz" dedi.

Uluslararası Demokratlar Birliği’nin kadın ve gençlik kolları üyeleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi’nde kamera karşısına geçti.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Koronavirüsün zorukları yeni müjdelere kapı aralayacak”

“TAMAM diyerek sloganlaştırdığımız temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek inşallah bu hastalığın üstesinden hep birlikte geleceğiz. Rabb’imiz mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bize her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdeliyor. Koronavirüs salgını sebebiyle yaşadığımız zorlukların özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kapı aralayacağına inanıyoruz. Türkiye bu salgın sürecinden çok daha güçlenerek çıkacaktır. Türkiye, bu yeni sürece en hazırlıklı giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaşadığı böyle bir dönem içinde 2020 yılında elde ettiğimiz yüzde 1,8’lik büyüme oranı bunun en önemli işaretidir. Bugüne kadar 157 ülke ve 12 uluslararası kuruluşa yardım göndererek Türkiye’nin ve Türk milletinin alicenaplığını tüm dünyaya gösterdik.”

“Gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenler…”

“Coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı temsil nöbetini yeniden devralmayı hedeflediğimiz medeniyetimizin yükselişini hazmedemeyenlerin saldırılarına göğüs geriyoruz. Güya bize muhalefet yapmak adına Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğine sahip olduğu halde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz. Proje ürünü olduğu açıkça belli olan şahsiyetlerin, konuların, kampanyaların dikkatimizi asıl hedeflerimizden uzaklaştırmak gayesiyle ortaya sürüldüğünün farkındayız.”

“İçeride sıkışan Avrupalı siyasetçiler şahsıma saldırıyor”

“Avrupalı Türkleri hala 1960’ların dar kalıplarına sıkıştırmaya çalışanlar, büyüyen ve güçlenen bir diaspora gerçeğini kabullenmek istemiyor. Dış politikada başarısızlığa uğrayan, içeride sıkışan, kişisel rekabetlerini bulundukları makamların önüne geçiren siyasetçiler bu kifayetsizliklerini şahsıma ve Müslümanlara saldırarak kamufle etme çabasındadır.”

“1 milyon 250 bin ton patates, 300 bin soğan alıp vatandaşa vereceğiz”

“Salgın sebebiyle satışları azaldığı için depolarda bekleyen patates ve soğanları TMO üzerinden satın alarak ihtiyaç sahiplerine hibe olarak dağıtmayı kararlaştırdık. 1 milyon 250 bin ton patates, 300 bin ton soğan. Ramazan öncesi 81 il valiliklerimiz vasıtasıyla bu konuyu yakından takip edip neticelendirerek hem üreticilerimizi sıkıntıdan kurtaracak hem de vatandaşlarımıza destek olacağız.”

- Advertisment -