Ana SayfaHaberlerErdoğan’dan S-400 cevabı: ‘Rusya’ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri...

Erdoğan’dan S-400 cevabı: ‘Rusya’ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız etti’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye’nin geçtiğimiz hafta S-400’leri test etmesinin ardından ABD ve NATO’dan gelen eleştirilere cevap veren Erdoğan, “S-400 testleri yapıldı, yapılıyor. ABD’nin bu yaklaşımı kesinlikle bizi bağlamaz. Çünkü biz elimizdeki bu tür imkânların testini yapmayacağız da ne yapacağız? Bunu kalkıp ABD’ye soracak değiliz. Bizim ABD’den aldığımız silahlar da var. Bunların da testlerini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Yunanistan’ın elinde S-300 var onlara soruyor mu, söylüyor mu? Rusya’ya ait bir silah olması demek ki bu beyefendileri rahatsız etti. Biz kararlıyız yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin de Rusya kadar masada olmaya hakkı var”

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimde Türkiye’nin masa dışı bırakılmasını eleştiren Erdoğan, “Aliyev’in ifadesini bir tarafa koymak mümkün değil. Rusya burada ne kadar çözüm için, barış için yer almayı düşünüyorsa, Türkiye’nin de en az Rusya kadar barış için yer alma hakkının olduğuna inanıyorum. Minsk-AGİT’ten dolayı Türkiye’nin de yeri var. Minsk üçlüsü olarak maalesef alınan bir netice olmadı. Azerbaycan haklı talebini ortaya koyuyor. ‘Eğer Ermenistan Rusya’yı teklif ediyorsa, biz de Türkiye’yi teklif ediyoruz. Türkiye ile Rusya beraber bulunmalı’ diyor. Rusya’nın olumsuz yaklaşımı şu ana kulağıma gelmedi. Rusya’nın Türkiye ile ilgili olumsuz açıklamaları yok. Kim ‘Olumsuz açıklama var’ diyorsa biraz da kendi kanaatlerini ortaya koyuyorlar” diye konuştu. 

Yeni tedbirler uygulanacak mı?

Maske, mesafe ve hijyene çok dikkat edilmesini gerektiğini söyleyen Erdoğan, salgını frenleyebilmek için yeni tedbirler uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin bir soruya ise şu cevabı verdi:

“Ne gibi tedbirler alacağız, bunları yaygınlaştıracağız bunların çalışmalarını yapıyoruz. Bilim Kurulu’nda yapılan çalışmalar neticesinde ne gibi tedbirler çıkacak, ne gibi adımlar atacağız belirleyeceğiz. Kararlıyız. Batı’ya göre iyi durumdayız ama yeterli değil.”

- Advertisment -