Ana SayfaHaberlerGündemErem Şentürk, Sisi ziyaretini eleştiren ünlü hocaya “İsrail’in Hocası” dedi

Erem Şentürk, Sisi ziyaretini eleştiren ünlü hocaya “İsrail’in Hocası” dedi

Erem Şentürk, YouTube videosunda Sisi ziyaretine “Özür dileriz Esma” paylaşımıyla tepki gösteren Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım’ı “İsrail’e kölelik” ile suçladı: Esma'dan falan özür dilemiyorlar. Onlar İsrail'den özür diliyorlar. ‘Özür dilerim Esma’, Akdeniz planına ihanettir, Türkiye'nin mavi vatan mücadelesine ihanettir, İsrail'e hizmet edip, İsrail'e kölelik edip Filistin'e ihanettir aslında.”

AK Parti destekçisi gazeteci Erem Şentürk, gündeme dair değerlendirmeler yaptığı YouTube kanalında, Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin Türkiye ziyaretini, 2013 yılında Mısır’da yapılan askeri darbeye karşı düzenlenen protestolarda keskin nişancı ateşiyle öldürülen 17 yaşındaki Esma Biltaci’yi hatırlatarak “Özür dilerim Esma” gibi paylaşımlar yaparak eleştirenlere tepki gösterdi, Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım’a “İsrail’in hocası” dedi.

Şentürk, son yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

“Esma’dan değil, İsrail’den özür diliyorlar”

“Birçok hoca Amerikan cenneti vaaz edip gençlerin neslini kendi devletine karşı kışkırtıyorlar. Kendi devletine iftira ediyorlar ve kendi devletine düşmanlık eden nesil yetiştiriyorlar. Çünkü İsrail böyle talimat verdi. Dünden beri de özür dilerim Esma meselesi tam bir Gladio hocalığıdır. Yalan söylüyorsunuz. Biliyorum onların yalan söylediğini. Yalan söylüyorlar. Esma’dan falan özür dilemiyorlar. Onlar İsrail’den özür diliyorlar: ‘Yapamadık efendim. Biz o kadar çok şey söyledik. Bunlar hala devam ediyorlar. Beceremedik efendim. Özür dilerim İsrail, özür dilerim Amerika’ diye aslında konuşuyorlar. Fakat yazdıkları cümleler ‘Özür dilerim Esma.’

“Özür dilerim Esma Akdeniz planına, mavi vatana ihanet, İsrail’e köleliktir”

Niye özür diliyormuşsun Esma’dan? Sisi’yi ağırladığımızda Sisi’yi niye ağırladık? Sisi’yle niye devam ediyoruz? Söyledim işte, Mavi Vatan Mücadelesi var. Görmüyor musun onu? Zaten tam da bu sebeple gıcıksın Sisi’nin meselesine. Akdeniz’deki yeni İngiliz stratejileri var. Bunun arkasından dolaşıp Türkiye’nin haklarını korumak için başka türlü büyük bir siyasi pozisyon alıyoruz. Görmüyor musun bunu? Görüyorsun, zaten İsrail sana o yüzden bu vaazı verdirtiyor. Bugün Mısır’la arası kötü olan Türkiye’nin Gazze’ye ne faydası olur? Hiçbir faydası olmaz. Sen zaten onu istiyorsun, İsrail’e o yüzden. Özür dilerim Esma’nın altyapısı da budur yani, Gladio. Yani burada özür dilerim Esma… Akdeniz planına ihanettir. Özür dilerim Esma, Türkiye’nin mavi vatan mücadelesine ihanettir. Özür dilerim Esma, İsrail’e hizmet edip, İsrail’e kölelik edip Filistin’e ihanettir aslında. Dolayısıyla burada Gazze’nin köşeye sıkışmasını istiyorlardı ve bir plan yapmışlardı.

“Türkiye Sisi’yi çağırarak planı bozdu”

Türkiye Sisi’yi çağırarak o planı bozdu. Şimdi bunlar hoca oldukları için İslami esaslara göre mi konuşuyorlar? İslami esaslar yüzünden mi kızmışlar Erdoğan’ın İsrail’le konuşmasına? Fıkıh-ül evveliyatı bilmiyor olabilirler mi yani? Fıkıh-ül evveliyat. Yani ne demek? Öncelikler fıkhı demek. Bu adamların fıkhı evveliyatı bilmiyor olma ihtimalleri var mı? Hocasınız ya. Ya madem siyer dersi veriyorsun, kitab-ı siyerden niye söylemiyorsun? Fıkhı şeye baktığında, evveliyata, kitab-ı siyere baktığında küffarla ve zalimle hangi durumlarda, hangi şartlarda nasıl anlaşmalar ve nasıl yakınlaşmalar yapılırın fıkıhı orada da duruyor. E sen köşklerde siyer anlatıyorsun ya saraylarda köşkler kurdun. Köşk kurdun kendine. Anlat bakayım kitab-ı siyerden zalimlerle ve küffarlarla ümmetin maslahatı için büyük devlet planları için hangi zamanlarda ne anlaşmalar yapılabilir? Nasıl? Onu anlat da göreyim seni. Anlatmaz onu. Çünkü İsrail’in yedeklediği şey var.

İsrail’e tepki için kendini yakan ABD askerine “Gerizekalı mendebur”, ticareti protesto edenlere “Kahpeler” demişti

Erem Şentürk daha önce de Washington’daki İsrail büyükelçiliği önünde “Özgür Filistin” diyerek kendini yakan Amerikan askeri Aaron Bushnell için “Gerizekalı mendabur gavur” dedi, onu övenlere ise “Allah korusun bu herif yarın bir gün bizim kahramanımız olur. Bu tam bir kafir aklıdır ve İsrail’e de hizmet tam böyle edilir” diye hakaret etti.

Şentürk, Mart ayında Türkiye’nin 30 ilinde eş zamanlı olarak düzenlenen İsrail’le ticarete tepki mitinglerine katılanlara da “Kahpeler” demişti.

- Advertisment -