Ana SayfaDış HaberErmeni Patriği’nden Paris 2024 tepkisi: “LGBT topluluğu eleştiri kabul etmezken, başkalarının inançlarına...

Ermeni Patriği’nden Paris 2024 tepkisi: “LGBT topluluğu eleştiri kabul etmezken, başkalarının inançlarına saldırıyorlar”

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan, Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış gösterisinde drag queen’lerin canlandırdığı Hz. İsa ve havarilerinin “Son Akşam Yemeği” koreografisine tepki gösterdi: “Olimpiyat Oyunları, topluluklar arasında barışı teşvik etmeyi amaçlamak yerine küçük bir azınlık uğruna iki milyardan fazla mensubu olan bir dine hakaret eden bir platforma dönüştürüldü. LGBT topluluğu kendilerine en ufak bir eleştiriye tahammül edemezken, başkalarının inançlarına en acımasız şekilde saldırmayı kabul edilebilir buluyorlar.”

Drag queen’lerin canlandırdığı Hz. İsa ve havarilerinin “Son Akşam Yemeği” koreografisi tepkiye yol açmıştı.

Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da gösteriyi kınadı.

Sahak Maşalyan X paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Bir Hristiyan lider olarak, Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninde sergilenen performansın Hristiyan inancını küçümsemeyi amaçladığına dair derin endişemi dile getirmek zorundayım. Rabbimiz İsa Mesih’in Son Akşam Yemeği ilealay etmeyi amaçlayan bu saldırgan parodi, dünya çapında Hristiyanları derinden yaralamıştır.

Uluslararası bir spor etkinliği olan Olimpiyat Oyunları, topluluklar arasında uyum ve barışı teşvik etmeyi amaçlamalıdır. Bunun yerine, küçük bir azınlık uğruna iki milyardan fazla inananı olan bir dini aşağılayacak ve hakaret edecek bir platforma dönüştürülmüştür.

Kendim ve Kilisem adına, bu konudaki duyarsızlıkları için Olimpiyat Oyunları organizatörlerini kınıyorum.

Sen LGBT topluluğu kendilerine ve haklarına yönelik en ufak bir eleştiriyi bile tolere etmezken, başkalarının inançlarına ve görüşlerine en acımasız şekilde saldırmayı ve hakaret etmeyi kabul edilebilir bulmaktadır. Bu kabul edilemez ve saygısız davranış, sonunda kendi davalarına zarar verecektir.”

- Advertisment -