Ana SayfaHaberlerErzurum Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Davutoğlu ayıbı: İYİ Partili Cinisli’den Erzurum...

Erzurum Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Davutoğlu ayıbı: İYİ Partili Cinisli’den Erzurum adına özür

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun İstanbul Maltepe Meydanı’nda düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri açılış törenine katılımı Erzurum Valisi Okay Memiş ve Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından engellendi. Memiş ve Sekmen, organizasyonu yapan derneklere “Davutoğlu gelirse, biz gideriz” dedi. Davutoğlu, gerginlik çıkmaması için etkinliğe katılmadı. Etkinlikte konuşan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, yaşananlar nedeniyle Erzurum adına Ahmet Davutoğlu’ndan özür diledi.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun İstanbul Maltepe Meydanı’nda düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri açılış törenine katılımının engellendiğine dair bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda yer alan videoda İsa Mesih Şahin, Erzurum Valisi Okay Memiş’e şöyle diyor:

“Sayın Valim. Bu ülkede başbakanlık yapmış bir insana yoldan çevirmek ne devlet adabına yakışır. Ben Belma hanımla siyaset yaptım. İstanbul’da bugüne kadar böyle bir rezalet görülmemiştir. Erzurumlular sizin adınıza utanmak zorunda değiller. Bu yapılanı kınıyorum. Böyle bir rezalet yok. Size yazıklar olsun.”

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Davutoğlu’na destek verdi: “Bu tavır Erzurumlulara yakışmıyor”

Düzenlenen törene katılan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, yaptığı konuşmada Davutoğlu’nun etkinliğe alınmayışını eleştirdi. Cinisli, konuya ilişkin olarak “Batsın particilik. Hiçbirimizin partisi umurumda bile değil. Bugün burada bir başbakanı ağırlayamadık. Bu tavır Erzurumlulara yakışmıyor. Erzurumlular adına Sayın Ahmet Davutoğlu’ndan özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, Cinisli’ye teşekkür etti

Ahmet Davutoğlu, Naci Cinisli’nin tweet’ini alıntılayarak kendisine teşekkür etti:

“Geleneksel misafirperverliğimize ve devlet ahlakımıza uymayan nobran nezaketsizliğe karşı Erzurum’un onurunu koruyan Erzurum milletvekili değerli dostum Sn. Naci Cinisli ve Erzurumlu hemşehrilerime canıgönülden teşekkür ediyorum.”

- Advertisment -