Ana SayfaHaberlerDünyaEş başkanlıkta ileri adım: İki eş başkan da kadın

Eş başkanlıkta ileri adım: İki eş başkan da kadın

Almanya’da Sol Parti (Die Linke) kongresi delegelerin katılımıyla çevrimiçi düzenlendi. Almanya tarihinde ilk defa bir partinin genel başkanlığına iki kadın seçildi.

Almanya’da 2017 yılında girdiği seçimlerde yüzde 9,2 oy oranına ulaşan Die Linke’nin (Sol Parti) delegeleri çevrimiçi düzenlenen kongreyle yeni genel başkanlarını seçti. Hessen Eyalet Meclis Grubu Başkanı Jannie Wissler ile partinin Thüringen Teşkilat Başkanı Susanne Hennig-Wellson Almanya tarihinin birlikte görev yapan ilk kadın eş genel başkanları oldu.

DW Türkçe’nin haberine göre seçim sonucunun belli olmasının ardından konuşan Hennig-Wellsow, partisine federal hükümette de görev alma çağrısı yaptı. “Artık bizi bekletmeyin! İnsanların bizi bekleyecek zamanı yok” diyen Hennig-Wellsow, “Siyah-yeşil mi (Hristiyan Birlik-Yeşiller)yoksa kırmızı-kırmızı-yeşil mi (Sosyal Demokrat Parti-Sol Parti-Yeşiller) bir koalisyon kurulacak, bu bizim elimizde” ifadelerini kullandı.

Diğer eş başkan Wissler ise, her üyenin partiye “yoksullukla, adaletsizlikle, savaşla ve faşizmle mücadele için” girdiğine dikkat çekti.

- Advertisment -