Ana SayfaDış HaberEsad ile Putin Moskova’da görüştü. Kremlin: Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıklar sürüyor

Esad ile Putin Moskova’da görüştü. Kremlin: Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıklar sürüyor

Putin ile Esad Moskova’da bir araya geldi. Görüşmede Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’daki gelişmeler ele alındı. Suriye-Türkiye yakınlaşması bakımından önem taşıyan görüşmenin ardından Kremlin Sözcüsü Peskov, “Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıklar sürüyor” açıklamasını yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün akşam Kremlin’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la bir araya geldi.

Görüşme, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad’ın, “normalleşme” kapsamında yapacağı görüşme bakımından da önem taşıyor. Putin’in Erdoğan ve Esad’ı Ankara’da ya da Bağdat’ta buluşturabileceği iddialar arasındaydı.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre Rus lider Putin, toplantı sırasında Esad’a “Bölgedeki durumun bir bütün olarak nasıl geliştiğine ilişkin yorumlarınızı takdir ediyorum. Maalesef çatışmayı artıran gerginlikler var, bunu görüyoruz. Bunun Suriye açısından doğrudan sonuçları var” dedi.

Rusça bir tercüman aracılığıyla konuşan Esad daPutin’e şunları söyledi:

“Dünya genelinde ve özellikle Avrasya bölgesinde meydana gelen bütün olaylar göz önüne alındığında, bugünkü toplantımız, bu olayların sebeplerini tartışmak ve olası senaryoları görüşmek açısından çok önemli görünüyor.”

Kremlin: Putin Türkiye’ye gidecek

İki liderin görüşmesinden kısa süre sonra Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Sputnik’e yaptığı açıklamada “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyareti için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor ancak kesin tarih henüz belirlenmedi” şeklinde açıklamada bulundu.

- Advertisment -