Ana SayfaDış HaberEski İsrail Başbakanı Olmert’ten ateşkes çağrısı: “Gazze'deki yıkım yüzünden İsrail dünyanın desteğini...

Eski İsrail Başbakanı Olmert’ten ateşkes çağrısı: “Gazze’deki yıkım yüzünden İsrail dünyanın desteğini kaybetti”

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirdi: "İlk başta bütün dünya verdiğimiz karşılığı destekledi, ancak Gazze'deki yıkımla birlikte bu destek son buldu. Netanyahu, İsrail halkının da güvenini kaybetti. Tüm esirlerin iade edileceği ve Hamas’ın tekrar varlık gösteremeyeceği bir anlaşmayla savaşa son vermeliyiz.”

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, mevcut İsrail hükümetinin Gazze’ye yönelik saldırılarını eleştirerek ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail’de yayın yapan Hayom gazetesine açıklamalarda bulunan Olmert, “İlk başta bütün dünya verdiğimiz karşılığı destekledi, ancak Gazze’deki yıkımla birlikte bu destek son buldu” dedi.

Olmert ayrıca Netanyahu’nun, ülkedeki güvenlik problemleri ve esirlerin halen geri getirilememesi nedeniyle İsrail halkının güvenini kaybettiğini söyledi.

Ateşkes çağrısı yapan Olmert, “Tüm esirlerin iade edileceği ve uluslararası bir kuvvetin Gazze’de bulunarak Hamas’ın tekrar varlık göstermesini engelleyeceği bir anlaşma ile savaşa son vermeliyiz ” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -