Ana SayfaHaberlerDünyaEski sevgilisi: ‘Boris kararnameyle ülke yönetiyor, Türk kanı depreşti’

Eski sevgilisi: ‘Boris kararnameyle ülke yönetiyor, Türk kanı depreşti’

Bir zamanlar muhafazakâr Spectator dergisinde birlikte çalıştıkları eski erkek arkadaşı Boris Johnson’ı yazan Petronella Wyatt, Başbakan Johnson’ın parlamentoyu dikkate almayarak kararnameyle ülke yönetme sevdasını Türk kökenine bağladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 2000’lerin başında editörlüğünü yaptığı The Spectator dergisinde çalışan Petronella Wyatt ile 4 seneye yakın bir ilişki yaşadı. İngiliz gazeteci Wyatt, aynı dergide bu hafta eski hayat arkadaşını eleştiren bir yazı kaleme aldı.

“Boris’le yemek kavgalarım” başlıklı yazısında Wyatt, efsaneye göre Korsikalılar tarafından 1778’de Osmanlı Padişah’ına sunulan Aimée Dubucq’ün soyundan geldiğini anlatıyor.

Haremdeki günlük hayata değinen İngiliz gazeteci, Topkapı Sarayı’nda gördüğü eserlerden duyduğu hayreti oryantalist bir dille anlatıyor. Sonrasında bir anda konu İngiltere Başbakanının Türklüğüne geliyor:

“Eski erkek arkadaşım Boris Johnson Türk kanına sahip ve bununla çokça övünüyor. Görünen o ki bu özelliği kendini belli etmeye başladı. Boris kararnameyle ülke yönetiyor, bu ülkedeki en yetkili kurumun parlamento olduğunu unutuyor. Bir Başbakan hem seçmen hem de yasama ile sürekli bir savaş hali içerisinde bulunmamalı, ki bu yüzden neredeyse her gün ağır bir şekilde eleştiriliyor, Covid nedeniyle hırpalanıyor.”

Siyasi kariyerinden önce uzun yıllar gazetecilik yapmış olan Johnson, 1999-2005 tarihleri arasında muhafazakâr eğilimli Spectator dergisinin editörüydü.

Boris Johnson, İzmit Tren Garı’nda linç edilerek öldürülen Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dahiliye Nazırı (İçişleri Bakanı) Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde Maarif (Eğitim) ve Dahiliye Nazırlığı yapan Ali Kemal’ın babası Hacı Ahmet Rıza Efendi, 1813’te Çankırı’nın Kalfat köyünde doğmuştu.

- Advertisment -